WhatsApp bu telefonlarda kullanılmayacak! Telefonunuzu hemen değiştirin

Dünyanın en çok kullanılan iletişim uygulaması WhatsApp, artık iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılmayacak. WhatsApp kullanmak isteyenlerin Ekim ayına kadar telefonlarını değiştirmeleri gerekebilir.

WhatsApp bu telefonlarda kullanılmayacak! Telefonunuzu hemen değiştirin

WhatsApp, iPhone 5 ve iPhone 5c sahiplerini hayal kırıklığına uğrattı. Artık 24 Ekim'den sonra WhatsApp, iOS 10 ve iOS 11 işlerim sistemine sahip cihazlarda çalışmayacak. WhatsApp, bu işletim sistemlerine sahip telefonlarda kullanıma kapatılıyor. iPhone 5s, iPhone 6 veya iPhone 6s kullanıyorsanız, WhatsApp'ı kullanmaya devam edebileceksiniz, fakat iPhone 5 ve iPhone 5c sahibiyseniz ve WhatsApp kullanmaya devam etmek istiyorsanız yeni bir telefona geçmeyi düşünmeniz gerekecek.

WHATSAPP BU TELEFONLARDA KULLANILMAYACAK!

WABetaInfo'nun ortaya çıkardığı bilgilere göre WhatsApp, son iOS sürümlerini yüklemek için kullanıcılarını uyarıyor. Cihazınıza son iOS sürümünü yüklemek için Ayarlar sekmesine gidip yeni sürümü yüklemeniz gerekiyor. Fakat Apple, iPhone 5 ve iPhone 5c gibi eski cihazlarına son iOS sürümlerini sunmamaya başlıyor.  Bundan dolayı bazı cihazlarda artık WhatsApp'ın kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Telefonunuzu hemen değiştirin!

WhatsApp Yardım Merkezi'nde şirket, kullanıcılarının WhatsApp'ı kullanmaya devam etmeleri için iOS 12 veya daha yeni bir sürümünü yüklemeleri gerektiğini konusunda halihazırda uyarıyor. Android kullanıcıları da WhatsApp kullanabilmek için 4.1 sürümüne veya daha yeni bir sürüme ihtiyaç duyuyor. 

WhatsApp bu telefonlarda kullanılmayacak! Telefonunuzu hemen değiştirin - Resim : 2

Yeni bir telefon almak her ne kadar şu anki ekonomik koşullarda zor olsa da Apple gibi şirketler, sundukları yeni sürümler ile bizleri yeni bir telefon almaya zorlayabiliyor. Apple bu yıl yazılım odaklı etkinliği WWDC'yi 6-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirecek. Apple bu etkinlikte iOS 16 ve watchOS 9 gibi yeni sürümlerini tanıtacak. iOS 16 işletim sisteminin iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve birinci nesil iPhone SE ile artık çalışmayacağı yönünde söylentiler var.