Grup yöneticilerine inanılmaz yetki! Yöneticiler artık bunu da yapabilecek! WhatsApp'tan yeni bir devrim geliyor

Dünyada 2 milyar kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, özelliklerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Sürekli yeni bir güncelleme üzerine çalıştıklarını açıklayan WhatsApp ekibi bu sefer de grup yöneticilerinin yetkilerini genişletecek bir özellik ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Grup yöneticilerine inanılmaz yetki! Yöneticiler artık bunu da yapabilecek! WhatsApp'tan yeni bir devrim geliyor

2021 yılında WhatsApp gizlilik sözleşmeleri konusuyla adından o dönem sıkça söz ettirmişti. WhatsApp kullanıcıları tarafından bir güven kaybı yaşamış olsa da anlık mesajlaşma uygulaması yaptığı açıklamalarla kullanıcılarının yüreğine su serpmiş ve o tarihten itibaren kullanıcı sayısı dünya genelinde neredeyse 2 milyara ulaştı. 

Hız kesmeden çalışmalarını sürdüren WhatsApp ekibi, son dönemde peş peş yeni güncellemeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde sohbet esnasında çevrimiçi olunup olunmadığı gizlenebilecek bir özellik için çalışıldığı duyurulmuştu. Kimilerinin hoşuna giden bu güncelleme bazılarının hiç hoşuna gitmedi. Hatta bahsi geçen özellik için sosyal medyada 'ilişkileri bitirecek özellik' yorumları bile yapılmıştı. 

WhatsApp cephesinden yeni bir güncelleme haberi daha geldi. Grup yöneticilerinin grup içerisindeki yetkilerini genişletecek bu özellik ile yöneticiler, diğer grup üyelerine ait mesajları silebilecek. Test aşamasında olduğu bildirilen özellik ile yöneticilerin grup içindeki hakimiyeti daha yüksek olacak. 

Bu özellik kullanıcıya sunulduktan sonra kullanıcılar grup sohbetleri esnasında grup yöneticisi tarafından silinen bir mesaj için “Yönetici bu mesajı sildi” şeklinde bir bildiri ile karşılaşabilecek. Bu bildiri grup yöneticilerine ise “Yönetici olarak bu mesajı sildiniz” şeklinde görünecek. 

Android için WhatsApp beta v2.22.17.12 sürümü için test edilmeye başlanan yeni özellikler, WhatsApp'ın kullanıcı deneyimini daha üst bir noktaya taşımasını sağlayacak. Şu an için İOS tarafı ile alakalı bir açıklama yapılmadı.