WhatsApp kullanıcıları çok sevinecek! "Rahatsız etme" açıkken gelen aramalar görülecek!

WhatsApp, kullanıcılarını aşırı mutlu eden bir haberle geldi. Artık rahatsız etme modu telefonunuzda açıkken, gelen aramalar size bildirilecek. Böylece kimin sizi aradığını görebileceksiniz. Fakat bu özellik sadece, iOS 15 kullanıcıları için geçerli olacak.

WhatsApp kullanıcıları çok sevinecek! "Rahatsız etme" açıkken gelen aramalar görülecek!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS 15 için yepyeni bir özellik geliştirdi. Kullanıcıları büyük bir dertten kurtaracak 'rahatsız etme modu açıkken gelen arama bildirim' özelliği ile kaçırılan aramalardan artık haberiniz olacak. WhatsApp, Rahatsız Etme API'sini desteklemeye başladı. İşte, Rahatsız etme açıkken gelen aramaların görüleceği özellik ile ilgili tüm detaylar... 

WhatsApp kullanıcıları çok sevinecek! "Rahatsız etme" açıkken gelen aramalar görülecek! - Resim : 1

WHATSAPP KULLANICILARI ÇOK SEVİNECEK!

Devamlı getirdiği yenilik ve özellikle ile kullanıcısı için eşsiz bir deneyim sunmaya çalışan mesajlaşma uygulaması WatsApp, yine yepyeni bir özelliği ile kullanıcılarının gönlünü fethedecek. En son gruplardaki katılımcı limitini 512'ye çıkaran WhatsApp, şimdi de kaçırılan aramaları görmenizi sağlayan yeni bir özellik ile karşınızda.

"RAHATSIZ ETME" AÇIKKEN GELEN ARAMALAR GÖRÜLECEK

Artık, iOS 15'e sahip iPhone'larda 'rahatsız etme modu' açıkken gelen aramalar, size bildirilecek. Daha önce de yine iOs 15'lere 'Odak Modu' döenilen bir özellik gelmişti. Bu özellik ile WhatsApp kullanıcıları bildirim alıp alamayacaklarını belirleyebiliyorlardı. WhatsApp bu özelliği bir adım öteye taşıdı,artık 'Rahatsız Etme API'sini desteklemeye başlayacak.
'Rahatsız etme modu' açıkken gelen aramalar bildirilecek.

WHATSAPP RAHATSIZ ETME API'SİNİ DESTEKLEYECEK

WhatsApp'ın bu yeni özelliği sadece iOS 15 yüklü iPhone’ları ilgilendiriyor. Artık bu kullanıcılar, Rahatsız Etme modu açıksa gelen aramala kullanıcılara bildirilecek. Bu bildirim ise “Silenced by Do Not Disturb – Rahatsız Etme tarafından sessize alındı” notuyla bildirilecek. WhatsApp'ın bu özellği henüz geliştirme aşamasında fakat WhatsApp'ın Beta sürümünü kullananlar içişn bu özellik erişime açıldı. Bu yeni özelliğin ne zaman genel kullanıma sunulacağı ise bellli değil.

Şunu bilmek gerekiyor ki bu bilgiler, WhatsApp veya sizi arayan kişiyle paylaşılmıyor. Yalnızca uygulamanın yerel veritabanına kaydediliyor. Ayrıca Rahatsız Etme API’si iOS 15’te geçerli olduğundan, daha düşük sürüme sahip olan iPhone’larda yeni özellik çalışmayacak.