WhatsApp üç saat çalışmadı; Meta'dan açıklama geldi

En çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp'ta üç saat erişim sorunu yaşandı. Kullanıcılar uygulamaya girdiklerinde 'Tekrar deneniyor...' yazısıyla karşılaştı. WhatsApp kullanıcıları mesajlarını gönderemedi.

WhatsApp üç saat çalışmadı; Meta'dan açıklama geldi

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a erişim sorunu yaşandı.

WhatsApp, kullanıcıları mesaj gönderemedi ya da gönderdikleri mesajlarına yanıt alamadı.

Özellikle Whatsapp web ve grup sohbetlerinde mesajlar iletilemedi.

Sabah 10'da başlayan erişim sorunu öğlen 12.00'de sona erdi.

BAKAN SAYAN: GLOBAL KAYNAKLI KESİNTİ YAŞANMAKTA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, WhatsApp'da yaşanan sorun ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ''Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir. Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz'' dedi.

META: ESKİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

META'dan da WhatsApp'ta yaşanan erişim sorunuyla ilgili açıklama yapıldı. Sorunun düzeltilmesi için çalışma başlatıldığını belirtilen kısa açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için çalışıyoruz.