WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenleri ne bekliyor?

WhatsApp, yakında Facebook şirketleri ile belirli kategorilerde bilgi paylaşacak. Peki yeni dönemi kabul etmeyenlere ne olacak?

WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenleri ne bekliyor?

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp yeni dönem için geri adım atmıyor. Peki yeni dönemi kabul etmeyenlere ne olacak? WhatsApp‘ın yeni gizlilik politikası gündemden düşmüyor.

WhatsApp, yakında Facebook şirketleri ile belirli kategorilerde bilgi paylaşacak. Firma kendi yaptığı açıklamada “Diğer Facebook Şirketleri ile paylaştığımız bilgiler arasında hesap kayıt bilgileriniz (örneğin, telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, hizmetlerimizi kullanırken (işletmeler dahil) diğer kişilerle etkileşim kurma şeklinizle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileriniz ve IP adresiniz bulunmaktadır.” diyor.

İşte bunların paylaşılmasına izin vermeyen yani yeni sözleşmeyi onaylamayan kullanıcılar, 15 Mayıs tarihinde başlayacak yeni dönem sonrasında uygulamayı net olarak kullanamayacak. Firma bu konuda şu açıklamayı yapıyor: Şartları kabul etmeyen kullanıcılar, kısa bir süre boyunca aramaları ve bildirimleri alabilecek ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak veya mesaj gönderemeyecek.

Burada “Sana bir mesaj geldi. Görmek için yeni dönemi kabul et” taktiği uygulanacak. Yani WhatsApp’ı normal olarak kullanmak isteyenler yeni sözleşmeye mutlaka onay vermek zorunda kalacak. Bunu kaç kişinin yapacağını ise zaman gösterecek. Kullanıcılar şimdiden birçok farklı alternatife yönelmiş durumda.