Wikipedia ne zaman açılacak?

Nisan 2017'de BTK'nın kararı ile tedbir uygulanan Wikipedia'nın 10 gün içinde erişime açılacağı iddia edildi. Anayasa Mahkemesi (AYM), 26 Aralık 2019'da verdiği kararda, Wikipedia internet sitesine erişimin engellenmesini hak ihlali saymıştı.

Wikipedia ne zaman açılacak?

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'ya erişim için, kapatma kararını hak ihlali sayan Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı bekleniyor. Kararın, 10 gün içinde yayınlanmasının beklendiği belirtildi.

 Mahkemenin bu kararı ile birlikte erişime kapalı olan internet ansiklopedisi Wikipedia'nın açılıp açılmayacağı merak konusu olmuştu. Konu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sorulmuş, Bakan Gül, , Wikipedia'nın açılmasının Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını açıklamasına bağlı olduğunu söylemişti. 

 Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Wikipedia'ya ilişkin bir bölüm ayırdı. Selvi, 'Wikipedia'ya giren bakanlar' alt başlığı altında bir iddiaya imza  atarak tarih verdi:  

 "Peki Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı ne zaman yayınlanacak? Edindiğim bilgiye göre gerekçeli karar büyük ölçüde tamamlanmış, gerekli incelemeleiri yapılmasıyla birlikte 1 hafta 10 gün içinde yayınlanacak..."