Windsor Kalesi'nde yakalanan şüphelinin ifadesi şok etti! "Kraliçe'yi öldürmek için geldim"

Ocak ayında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Noel’i geçirmek üzere geldiği Windsor Kalesi’nde silahıyla yakalanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan ifadesinde, "Kraliçe'yi öldürmeyi amaçladığını" söyledi.

Windsor Kalesi'nde yakalanan şüphelinin ifadesi şok etti! "Kraliçe'yi öldürmek için geldim"

Windsor Kalesi'ne girerken silahlıyla yakalanan Singh Chail'in ifadesi ortaya çıktı. Chail ifadesinde, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’i öldürmek için saraya geldiğini söyledi.

20 yaşındaki Jaswant Singh Chail, geçtiğimiz yıl Noel Günü'nde Kraliçe'nin bulunduğu Windsor Kalesi'ne girmeye çalışırken yüzünde maske ve elinde yayı ile yakalanmıştı.

Britanya'nın İhanet Yasası uyarınca suçlanan Chail'in saldırıyı planlamak ve kraliyet ailesine erişmek için aylar harcadığı söylendi.

Windsor Kalesi’nde güvenlik görevlisi olan bir memur verdiği ifadede, Chail'i ilk gördüğünde "Size yardım edebilir miyim?" diye sorduğunu, Chail'in ise "Kraliçeyi öldürmek için buradayım" yanıtını verdiğini belirtti.

Bunun üzerine saldırganın hızla etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Savcılık Chail'in yanında bulundurduğu yayın bir "Süpersonik X-yayı" olduğunu ve silahın ölümcül yaralara yol açma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Chail, 1842 tarihli Britanya İhanet Yasası gereğince, Kraliçe'yi yaralamak veya öldürmekle tehdit etmek, silah bulundurmak ile suçlanuıyor.

Zanlının saldırı planından önce de bir video yayınladığı ve videoda "Bu, 1919 katliamında ölenlerin intikamıdır" dediği ifade edildi.

Davada bir sonraki duruşma Londra'daki Old Bailey'de görülecek.