Yabancı kurumlardan 2021 büyüme tahmini

Bank of America (BofA) ve Goldman Sachs 2021 yılı için Türkiye büyüme beklentisini yükseltti.

Yabancı kurumlardan 2021 büyüme tahmini

Yabancı kurumlar, Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti. Bank of America (BofA) ve Goldman Sachs 2021 yılı için Türkiye büyüme beklentisini revize etti. Buna göre BofA Türkiye'nin 2021'de yüzde 4,6, Goldman Sachs ise yüzde 6 büyüyeceğini öngördü.

Goldman Sachs: Yüzde 6

Goldman Sachs, 2021 yılı için yüzde 4 olarak öngördüğü Türkiye büyüme beklentisini yüzde 6'ya çıkardı. Kurum Türk Lirası'nda kaydedilen prim dolayısıyla yıl sonu politika faizi beklentisini de yüzde 16,5 seviyesine çekti. Raporda para politikasındaki sıkılaşmasının ve emtia fiyatlarındaki artışın 2021 sonundan itibaren ileriye doğru büyüme görünümünde bir durağanlaşma yaratabileceğine dikkat çekildi.

BofA: Yüzde yüzde 4,6'ya

Bank of America, (BofA) Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini yüzde 4,1'den yüzde 4,6'ya çıkardı. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de ilk çeyrekte büyümede görülen yavaşlamaya karşın büyüme görünümünün güçlü kalmaya devam ettiği kaydedildi.

Kuruluş, 2020 yılı büyüme tahminini de son çeyrekteki güçlü talebi dikkate alarak yüzde 1'den yüzde 2,2'ye yükseltti. Raporda, Türkiye'de bazı bölgelerde gelecek ay kısıtlama tedbirlerinin kaldırılması ile hizmet enflasyonunda sürprizler yaşanabileceği uyarısı da yapıldı.