Yağmur nedeniyle mola verdiler

Soğuk havaların yaklaşması ile birlikte göçe başlayan leylekler yoğun yağış nedeni ile mola vermek zorunda kaldı. Leylek sürüsünün yağmurun dinmesini beklediği anlar Ümraniye çevresinde alışık olmadık görüntülere neden oldu. Leylekler İstanbul Boğazı'nı geçerken de görüntülendi.

Yağmur nedeniyle mola verdiler

Şiddetli yağmur nedeniyle mola veren binlerce leylek Ümraniye'de çatıların üzerine kondu. Çatılar olduğu gibi siyah beyaz renge dönüşürken, çevre sakinleri telefonlarına sarılarak bu görüntüleri kaydetmeye çalıştı.

Yağmur nedeniyle mola verdiler - Resim : 1

İstanbul'da birçok yerde su baskınına neden olan şiddetli yağmur göç eden leyleklere de zor anlar yaşattı. Yağış nedeni ile uçmakta zorlanan leylerler Ümraniye'de mola verdi. 

Ümraniye Belediyesine bağlı zabıta ekipleri de leyleklerin verdiği molada rahatsız edilmemeleri için nöbet tuttu.  

Boğazdan geçerek yollarına devam ettiler

Sıcak bölgelere göç etmeye başlayan leylek sürüleri Boğazın üzerinden geçerken görsel bir şölen oluşturdu. 

Yağmur nedeniyle mola verdiler - Resim : 2

 Afrika'dan sürüler halinde Avrupa ve Asya topraklarına göç eden ve “baharın müjdecisi” bilinen leyleklerin, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sıcak bölgelere yolculuk yapmaya başladı. İstanbul Boğazı semalarında yüzlerce leylek ahenkle aynı yöne kanat açmasıyla gökyüzünde görsel bir şölen oluşturdu. Kuzeyden Güneye doğru göç eden leylekler, boğaz üzerinde bir süre tur attıktan sonra Anadolu Yakasına doğru giderek gözden kayboldu.