Yağmur ve dolu İstanbul trafiğini yoğunlaştırdı

Sokağa çıkma kısıtlamasının bittiği haftanın ilk iş gününde yağan yağmur ve dolunun da etkisiyle İstanbul trafiği yine kendini hissettirmeye başladı. Saatler 17.20'yi gösterdiği sırada trafik yoğunluğu İBB'nin trafik yoğunluk haritası üzerinde yüzde 76'yı gördü

Yağmur ve dolu İstanbul trafiğini yoğunlaştırdı

Haftanın ilk günü İstanbul trafiği yine yüzde 70'lerin üzerine çıktı. Yağan yağmur ve dolunun da etkisiyle birlikte araç arızaları, trafik kazaları ve iş çıkışları da eklenince kentteki ana yol ve ana caddelerde yoğunluğu artırdı.

15 Temmuz Şehitler köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünde özellikle Edirne istikametine doğru trafik yoğunluğu arttı. Anadolu Yakası'nda ise Ataşehir yönüne doğru hem TEM'de hem de D-100 karayolunda yoğunluklar oluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre saat 17.50 itibariyle yoğunluk yüzde 76'yı buldu.

Taksim'de vatandaşların zor anları

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ani hava değişimi ve şiddetli yağış uyarılarının arından İstanbul’da dolu yağışı etkili oldu. Taksim Meydanı’nda etkili olan dolu yağışı çevredeki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar tramvay durağına sığınırken bazı vatandaşların ise koşarak ilerledikleri görüldü.

Fatih’te de yağmur ve dolu etkili olmaya başladı. Bazı vatandaşlar yağmura hazırlıklı olduğu görülürken, hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar da ıslanmaktan koşarak kurtulmaya çalıştı. Öte yandan, yağmur nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandığı görüldü.

Yağmur ve dolu İstanbul trafiğini yoğunlaştırdı - Resim : 1