Yer: Diyarbakır... Yangın tüpüne düzeneklenmiş!

Diyarbakır'da terör örgütü PKK adına gerçekleştirilecek saldırı için patlayıcı yerleştirilen yangın söndürme tüpü ile yakalanan 2 zanlı hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Yer: Diyarbakır... Yangın tüpüne düzeneklenmiş!

Şüphelilerden Kemal A. İfadesinde ‘Halı sahaya maç yapmaya gittim. O sırada polisler halı sahaya gelerek beni gözaltına aldı’ dedi.

Diyarbakır'da, patlayıcı tuzaklanan yangın söndürme tüpü ile yakalanan 2 zanlı hakkında, 15 yıl 6 aydan 31 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanıklar Ferdi K. ve Kemal A. hakkında hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Terör örgütü PKK'nın kuruluşu, yapılanması ve amacı hakkında bilginin yer aldığı iddianamede, 3 Eylül'de yapılan operasyonda şüpheli Ferdi K. ve Kemal A'nın yangın tüpüne yerleştirilmiş patlayıcı maddeyle yakalandığı bildirildi.

Yer: Diyarbakır... Yangın tüpüne düzeneklenmiş! - Resim : 2

Patlayıcı maddenin Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünce incelendiğinin aktarıldığı iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Tüpte bulunan PETN maddesinin güçlü patlayıcı maddelerden olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu bombanın canlılar üzerinde öldürücü, yaralayıcı, cansızlar üzerinde ise yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici özelliklere sahip olduğu anlaşılmıştır. Yangın söndürme tüpüne hazırlanan bomba, usulüne uygun şekilde imha edilmiştir."