Yaptığı şeyi görenlerin ağzı açık kaldı... Onca ilginç özelliği arasında bir de bu varmış

Dünyanın en ilginç canlılarından biri olan örümceklerin enteresan bir özelliği daha ortaya çıktı. Genelde zehirsiz olan örümceklerin, ağ örmeleri, avlarının üstlerine zıplamaları gibi ilginç özelliklerinin yanı sıra su üzerinde yürüdükleri de ortaya çıktı.

Böceklerle karıştırılan örümceklerin, çok ilginç özelliği mevcut, mavi kana sahip örümcekler, ağ örerek avlarını oraya çekerler. Bazı türleri inanılmaz derecede hızlı koşarken bazı türleri ise insanı saniyeler içinde öldürecek zehre sahiptir. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bazı örümceklerin sahip olduğu bir özellik daha ortaya çıktı. Örümcekler, suyun üzerinde yürüyebiliyorlar. 

Yaptığı şeyi görenlerin ağzı açık kaldı... Onca ilginç özelliği arasında bir de bu varmış - Resim : 1

ÖRÜMCEKLERİN ÖZELLİKLERİ

Örümcekler, yırtıcı hayvanlardır. Birbirlerine saldırmaktan çekinmezler. Avları çok çeşitlidir. Çoğu, böceklerle beslendiklerinden faydalı sayılırlar. Bazı tropikal türler amfibyum, sürüngen, küçük kuş ve memeli gibi omurgalıları avlarlar. Örümceklerin hepsi avlarını yakalamak için tuzak ağları kurmaz. Bir kısmı avlarını kovalayarak veya üzerlerine sıçrayarak yakalar. Suda böcek, kurbağa ve balık avlayanlar da vardır. Yakaladığı avını, kıskaçlarına açılan zehir salgısı ile felce uğratır. Sonra ısırarak avının iç organlarına, eritici enzimler ihtiva eden tükürük salgısını akıtır. Kısa bir zaman zarfında, avın iç organları eriyerek sıvı haline gelir. Örümcek, emici midesini bir pompa gibi kullanarak bu sıvıyı emer. Av, kısa bir sürede içi boş kabuğa döner. Örümcek, bu boş kabuğu ya olduğu yere bırakır veya başka bir yere atar. Böcekler, küçük kuşlar bu avlar arasındadırlar.