'Yarasa Kanat' atlayışı nefes kesti

600 metre yükseklikte kurulan platforma çıktılar, kendilerini sarp kayalardan aşağı bıraktılar, hızları 300 kilometreye ulaştığı ve adrenalinin dorukta olduğu 'Yarasa Kanat' atlayışlarında kameralara takılan görüntüler ise nefes kesti.

Uluslararası Kültür ve Doğa Sporu Şenliklerinin 40'ıncısı Erzincan Kemaliye'deki Gabani bölgesinde bulunan dağın ucuna, 6 metrelik bir platform kurularak yapıldı. 

Doğa sporcuları 'Yarasa Kanat' denilen nefes kesen atlayışı gerçekleştirdi. Adrenalinin dorukta olduğu atlayışlarında sporcular, saatte 300 kilometre hıza ulaştı. Yarasa Kanatların kamerasına takılan görüntüler ise büyüleyiciydi.

Yarasa Kanat atlayışı yapan sporcular, 'Demir Yol' adı verilen platforma 517 basamaktan oluşan Via Ferrata parkurundan tırmandı. 1'i Türk, 5 Sporcu Yarasa Kanat atlayışı gerçekleştirdi.

Sporcular atladıktan sonra 1400 metre kadar havada süzüldü ardından da paraşütlerini açıp Karasu Nehri kenarındaki platforma indiler. Platformu ıskalayan bazı Yarasa Kanatlar ise suya indi. Nehirdeki botla sudan çıkarıldılar.