Yardım ödeneğine gelen zam sevindirdi!

Doğal gaz yardımı devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğal gaz destek ödemesi kapsamında yapılan yardıma zam geldiğini belirtti. Peki, doğal gaz yardımı ne kadar oldu? Başvuru nereden ve nasıl yapılıyor?

Yardım ödeneğine gelen zam sevindirdi!

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören doğal gaz desteği ödemesine zam geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen destek kampanyasına yüksek enflasyon ve enerji fiyatlarının artması nedeniyle bu yıl 2.500 TL olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceği aktarıldı. Önceki senelerde 1.150 TL olarak ihtiyaç sahiplerine verilen yardım artan doğal gaz fiyatları nedeniyle yardım tutarının da arttırılmasına karar veridi.
 
Hem ev sahipleri hem kiracılar faydalanabilecek

Geçtiğimiz sene 415-1.150 TL arasında yapılan destek ödemeleri bu yıl en az 900 TL, en fazla 2.500 TL arasında olacağı duyuruldu. Bakan Yanık destek kampanyasına ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da başvuru yapabileceğini ve  311 bin hanenin bu yardımdan faydalanabileceğini ifade etti.

Doğal gaz yardımı başvuruları nasıl yapılıyor?

Doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvurmak isteyen vatandaşlar Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek.