Yaren Leylek bu yıl eşiyle geldi

Göç dönüşü her bahar Adem Amca ile mevsim sonuna kadar balığa çıkan Yaren Leylek bu yıl Adem Amca'nın kayığına eşi ile birlikte geldi.

Yaren Leylek bu yıl eşiyle geldi

Karacabey'de dostlukları ile dillere düşen iki Adem Amca ile Yaren leyleğe bu yıl bir üye daha katıldı. Bayramda balığa Yaren leylek ve eşi ile çıkan Adem Amca ise "Bu bayram bana çifte mutluluk yaşattılar’’ yorumunda bulundu.

Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek köyü, 8 yıldır masalsı bir ana tanıklık ediyor. Her bahar göçten gelen ilk leyleklerden olan Yaren Leylek, köye varmasının ardından ilk olarak Adem Amca’nın kayığına konuyor ve birlikte balık tutmaya çıkıyorlardı. Sonbaharda tekrar ayrılan ikili kışı ayrı geçirdikten sonra baharda yeniden göçten dönmesiyle hikaye tekrar gerçek oluyordu.

Yaren Leylek bu yıl eşiyle geldi - Resim : 1

İşte bu ikili bayram öncesi kendilerini ilgiyle takip edenleri yeniden şaşırttı. Geçtiğimiz günlerde sabahın ilk ışıklarında balığa çıkan Adem Yılmaz, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı ve Yaren Leylek’in eşiyle birlikte kayığına geldiğini fark etti. O anları ise doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş fotoğrafladı.

Yaren Leylek bu yıl eşiyle geldi - Resim : 2

Mutluluğu gözlerinden okunan Adem Yılmaz ise, "Ben belki bir gün yavrularını getirir diye bekliyordum. O ise eşiyle bana sürpriz yapıp bayramımı çifte mutluluğa boğdu. Şimdi yavru zamanı bende onlara zaman zaman balık takviyesi yapıyorum. İnşallah hayırlısıyla büyütüp birlikte göç edecekler ve seneye yine gelecekler. Eşi biraz çekimser duruyor ama zamanla oda alışır. Kayığımdan kalktıktan sonra yuvalarına kadar izliyorum onları. Yaren ve eşi yıllardır aynı yuvayı kullanıyorlar çünkü’’ dedi.

Yaren Leylek bu yıl eşiyle geldi - Resim : 3

Bu dostluk leylek köyünün tanınmasında etkili oldu

Karacabey Belediyesi tarafından Avrupa Leylek Köyleri Birliğine Üye olan Eskikaraağaç Leylek köyü, yıllardır çeşitli etkinliklerle anılıyor ve doğaya karşı farkındalık çalışmaları ile adından sıkça bahsediyordu. Ancak köyde yaşanan bu ilginç olay, köyün tanıtımına hiç beklenmedik bir etki ederek, köyün namını ülke sınırları dışına çıkarttı. Avusturya ve Almanya’da ders kitaplarında konu olarak yer alan Adem ve Yaren, pek çok ülkede doğa severlerin ilgi odağı haline geldi.

Yaren Leylek bu yıl eşiyle geldi - Resim : 4

Şimdilerde ise hikaye ile birlikte köyden haberdar olan gezginler ve doğa severler ise köye adeta akın ediyorlar. Bu şekilde köye gelen ziyaretçi sayısında ciddi artış olduğu gözleniyor. Karacabey Belediye Belediye Başkanı Ali Özkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adem Amca burada aslında tüm bir köyü hatta şehrimizi temsil ediyor. Köyümüz Avrupa Leylek Köyü olarak anılıyor ve farkındalık ve koruma çalışmaları ile ülkemizde bir model görevi görüyor. Karacabeyimizi de bizler hayvan dostu şehir olarak anıyor ve duyarlılığımızı bu yönde de koruyorduk. Adem Amca’da bu şefkatli davranışı sayesinde hepimizin duygularını, düşüncelerine bir şehrin ideallerini adeta tercüman ediyor herkese" dedi.