'Yarı final' sevinci yaşayan Faslılar Taksim'e akın etti

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Portekiz'i mağlup ederek yarı finale yükselen Fas, İstanbul'daki taraftarlarına büyük bir coşku yaşattı. Maçın hemen ardından Taksim çevresinde bir araya gelen Faslılar tezahüratta bulundu.

'Yarı final' sevinci yaşayan Faslılar Taksim'e akın etti

2022 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Finali'nde Al Thumama Stadı’nda Fas ile Portekiz karşı karşıya geldi. Arjantin Futbol Federasyonundan Facundo Tello’nun düdük çaldığı karşılaşmada Fas, Portekiz’i 1-0’lık skorla geçti. Fas’a galibiyeti getiren golü 42’nci dakikada Youssef En Nesyri kaydetti. 
'Yarı final' sevinci yaşayan Faslılar Taksim'e akın etti - Resim : 1
Taraftarlara polis eşlik etti
Fas, bu galibiyetin ardından taraftarlarına büyük sevinç yaşattı. Takımlarının yarı finale çıkmasına sevinen Faslılar, maçın hemen ardından İstiklal Caddesi'nde toplanarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Ellerinde bayraklarla sevinç gösteresinde bulunan taraftarlara polis eşlik etti.
'Yarı final' sevinci yaşayan Faslılar Taksim'e akın etti - Resim : 2
"Biz Fas için kazanmadık, Araplar, Afrikalılar ve tüm müslümanlar için kazandık"
Taksim Meydanı'na kadar çıkan taraftarlar polisin izin vermemesi üzerine Talimhane'ye yönlendirildi. Taraftarlar, Dünya Kupası'nı kazanacaklarını dile getirirken, "Biz Fas için kazanmadık, Araplar, Afrikalılar ve tüm müslümanlar için kazandık" dedi.