Yarın okullar tatil mi? 21 Mart Pazartesi okul var mı, yok mu?

Türkiye'nin bazı kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle Valilik kararıyla okullar tatil olmuştu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Mart Pazartesi günü de okullar tatil olacak mı? Beklenen açıklama geldi. İşte detaylar...

Yarın okullar tatil mi? 21 Mart Pazartesi okul var mı, yok mu?

İstanbul başta olmak üzere yurdun bazı kesimlerinde etksini gösyeren kar yağışı sebebiyle kar tatilinin olup olmayacağı binlerce öğrenci tarafından merak edildi. Akıllara "Yarın okullar tatil mi? 21 Mart Pazartesi Okullar tatil mi oldu?" sorusu gelirken gözler Valiliklerden gelecek son dakika açıklamalarına çevrildi.

İstanbul'da okullar tatil mi?

18 Mart Cuma günü okulların tatil edileceğine ilişkin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından son dakika açıklaması yapıldı.

İstanbul Valiliği, kentte yarın beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 21 Mart Pazartesi'ye kadar ara verildiğini duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nce 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında ilimize yönelik öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımızla bugün Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapılmıştır.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden bu akşam saat 20.30'da alınan son meteorolojik verilere göre, 18 Mart 2022 Cuma gününden 21 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar; 1. İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, 2. Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine, 3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine, Ara verilmesi kararlaştırılmıştır.

4. 18 Mart 2022 Cuma günü Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personel idari izinli sayılacaktır. Saygıdeğer hemşerilerimizin karla mücadele konusunda alınan önlemlere verdikleri destek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz."

21 Mart Pazartesi istanbul'da okullar tatil mi?

21 Mart Pazartesi İstanbul'da okul var mı, yok mu? sorusuna henüz İstanbul Valiliği tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Valilikten açıklama yapıldığında haberimizde yer alacak.

Kars'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden kardan dolayı tüm okulların yarın tatil edildiği, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki 240 köye ulaşım sağlanamıyor.

Düzce’de eğitime 'kar' engeli

Düzce’de, kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi. 

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılmasına karar verildi.