Yasa dışı göçmen hücrelerine baskın! tv100 ekibi anbean görüntüledi!

İstanbul'da polis, kaçak göçmenlerin tutulduğu şok evlerden birine operasyon düzenledi. Aksiyon filmlerini aratmayan operasyonda tv100 ekibi de oradaydı. O anları adım adım kayda aldı. Polisin operasyon yaptığı şok evdeki manzara ise yürek burktu.

İstanbul'da kaçak göçmen evlerine düzenlenen operasyon, göçmenlerin sağlıksız koşullarda yaşadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Devrim Tosunoğlu'nun özel haberini, Serkan Topal görüntüledi. 

Türkiye’nin kaçak göçmenlerle mücadelesi sürüyor. Mücadelenin ayaklarından biri şok evlere yapılan operasyonlar. Her gün sadece İstanbul’da bile çok sayıda eve operasyon yapılıyor. İşte o operasyonlardan birini tv100 ekibi adım adım takip etti.

Bağcılar'da polisin titiz çalışması sonucu insan kaçakçılarının organizatörlük yaptığı kaçak göçmenlerin tutulduğu şok evler belirlendi. İlçenin sapa bir bölgesinde bulunan eve özel harekatla birlikte operasyon yapıldı.

Kapı kıralarak açıldı, içerideki manzara korkunçtu. Sapa yerde bulunan evde 28 kişi sağlıksız koşullarda yaşıyordu. Göçmenler sağlıksız koşullarda bekletiliyor. İnsan kaçakçıları tarafından bu evde tutulan göçmenlerin yaşı 10 ile 25 arasında değişiyor. 

Göçmenlerin Suriye sınırından 3 gün önce kaçarak geldiği belirlendi. Polisin geldiğini gören kaçak göçmenlerden bazıları saklandı hatta ranzanın altından çıkan bile oldu. Avrupa hayali kuran kaçak göçmenlerin kaldığı o sağlıksız ortam tv100 kamerasına yansıdı. 

Polis evde bakılmadık yer bırakmadı. Yakalanan kaçak göçmenler sınır dışı edilecek.

Polis, bu evi kiraya veren sahibine de ulaştı. Sahibi evi sadece 5 kişiye kiraya verdiğini savundu. 

Ev mühürlendi. Sahibine de yaklaşık 100 bin lira para cezası kesildi…