'Yaya Öncelikli Trafik Yılı'nın ilk gününde Karabük'te hafif ticari araç, yaya geçidini kullanan engelliye çarptı

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de Yaya Öncelikli Trafik Yılı başlatıldı. Genelgenin yürürlüğe girdiği ilk gün yaya geçidini kullanan engelli vatandaşa araç çarptı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Trafikte yaya önceliği bir süredir İçişleri Bakanlığı tarafından üzerinden durulan bir konuydu. Bakan Süleyman Soylu, projenin hazırlanmasının ardından 81 ilin valiliklerine genelge göndererek uygulamanın başladığını duyurdu. Genelgeye göre, trafik ışığı olmayan her noktada her ne olursa olsun yayalar öncelikli olacak.

Eğer bir yaya trafik ışığı olmayan bir noktada kenarda bekliyor ise, araçlar yayanın karşıya geçebilmesi için durmak zorunda. Mevcut kurallarda yayalar araçların durumuna göre karşıdan karşıya geçebiliyor.

Uygulamanın başlaması ile yayaların rahat bir nefes alacağı düşünülüyordu ancak daha ilk günden çok kötü bir kaza yaşandı.

Uyarılara rağmen durmadı

Karabük'te yaşanan kazada, engelli bir vatandaş karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Üstelik de bunu yaya geçidinin bulunduğu noktada yapıyor. Hemen önündeki diğer bir vatandaş hızla gelen araca, 'yavaşla/dur' işareti yapıyor ancak araç hızını düşürmeyince son anda kendisini kenara atıyor. Ancak arkasından engelli aracı ile gelen vatandaş kaçamıyor ve hafif ticari aracın çarpmasıyla savruluyor.

Yaşanan olay güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenirken, sürücülerin ne kadar dikkatsiz olabileceği bir kez daha gözler önüne serildi.

Engelli vatandaşın durumu iyi

Çarpmanın etsiyle yola savrulan Mustafa Koraman'ın yardımına önce çevredeki vatandaşlar yetişti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan engelli Murat Gül’ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.