Yaz gelmeden Türkiye'deki herkes bu testi yapsın... Bilin bakalım bu yılanlardan hangisi zehirsiz

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye'de yılan sayısının artması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların da zehirli ve zehirsiz yılanlar hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Sosyal medyada yapılan bir yılan testi de büyük ilgi gördü. İşte numaralar arasından zehirsiz olan yılan...

Yaz gelmeden Türkiye'deki herkes bu testi yapsın... Bilin bakalım bu yılanlardan hangisi zehirsiz

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla yılanın yeryüzünde görülmesi bekleniyor. Çok sayıda vatandaşın da yılanlardan korktuğunu hesaba katarsak, herkesin yılanlar konusunda daha bilgili olması gerekiyor. İnsanları bilgilendirmek amacıyla sosyal medyada yapılan bir test de büyük ilgi gördü. 

İşte fotoğraftaki yılanlar ve zehirli olup olmadığı yönündeki bilgiler... 

Yaz gelmeden Türkiye'deki herkes bu testi yapsın... Bilin bakalım bu yılanlardan hangisi zehirsiz - Resim : 1

1. NUMARALI YILAN: ANADOLU ENGEREK YILANI 

Anadolu engereği veya Küçük engerek (Vipera anatolica), engerekgiller (Viperidae) familyasına bağlı Türkiye'de bulunan endemik bir türdür. Diğer bütün engerekler gibi zehirlidir.

Baş kısmı ovaldir ve diğer bazı engerek türlerinin tersine çok belirgin bir boyun bölgesi yoktur. Başın üstü belirgin plaklar ve küçük pullar ile örtülüdür. Baş üstünde ve yanlarında koyu şerit şeklinde lekeler mevcuttur. Sırt bölgesinin rengi genel olarak zemin rengi, zeytin rengi ve grimsidir. Sırt deseni, köşeleri yuvarlak hatlı zikzak şerit şeklindedir. Karın rengi erkeklerde daha iri olacak şekilde siyah beneklidir. Dişilerde gerek sırt gerekse karın zemin rengi hafif kahvemsidir. Boyları ortalama olarak 35–43 cm kadar olur.  

Yaz gelmeden Türkiye'deki herkes bu testi yapsın... Bilin bakalım bu yılanlardan hangisi zehirsiz - Resim : 2

2. NUMARALI YILAN: HOPA ENGEREK YILANI

Hopa ya da Kafkas engereğinin sırtı genellikle siyah, gri, sarı ve kırmızı renklidir. Genel olarak küçük kemiriciler, kertenkeleler ve çeşitli omurgasızlarla beslenirler. Boyları ise 50-60 santimetreye kadar uzayabilir. Ancak daha büyük olanlarına da rastlanır.

Yaşam alanları: Yağmur ormanılarının taşlık bölgelerinde yaşarlar. Türkiye’de ise sadece Hopa Artvin civarında yaşarlar. Bölgede yaşayanlar tarafından Hopa engereği olarak adlandırılan bu türün de ne yazık ki nesli tükenmek üzere.

Yaz gelmeden Türkiye'deki herkes bu testi yapsın... Bilin bakalım bu yılanlardan hangisi zehirsiz - Resim : 3

3. NUMARALI YILAN: KARA YILAN 

 Dolichophis jugularis (Coluber jugularis), yani "Kara Yılan" olarak bilinen bu tür "Colubridae" (Kırbaç Yılanları) familyasına dahil "ZEHİRSİZ" türlerden biridir. Farklı ülkelerde "Large Whip Snake, Black Whip Snake, Dark Whip Snake" gibi isimlerle anılır.