Yazılımcılara kötü haber! İşsiz kalabilirler! Gizli projeleri ortaya çıktı!

Teknoloji devi Google'ın yeni projesi ortaya çıktı. Gizli tutulan yapay zeka projesi ile şirket tek başına kod yazabilen bir yapay zeka üzerinde çalışıyor.

Yazılımcılara kötü haber! İşsiz kalabilirler! Gizli projeleri ortaya çıktı!

Son dönemde en çok konuşulan ve üzerinde çalışmalar sürdürülen yapay zeka, günden güne farklı alanlarda da karşımıza çıkıyor. Neredeyse günlük yaşamın bir parçası haline gelen yapay zeka, büyük şirketlerin de çalışmalar sürdürdüğü bir teknoloji haline geliyor. Yapay zeka üzerine çalışan şirketlerden biri de Google oldu. Son alınan haberlere göre, Google gizli bir yapay zeka projesi için çalışıyor.

Google'ın yeni projesi  ‘Pitchfork‘ 

Teknoloji devi Google, yapay zekanın farklı alanlara yayılmasıyla birlikte bu teknoloji için adımlar atmaya başladı. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet tarafından geliştirilen bir projeyle, yapay zeka çalışmaları yapılıyor. Ancak bu proje yazılımcıları işsiz bırakabilir. Öne sürülen bilgiye göre, Google Labs'ın geliştirdiği bu proje kapsamında yapay zekanın tek başına istenilen kodu yazması ve bozuk kodları düzeltilmesi üzerine programlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yapay zeka ile resim yapılmış ve haber yazılmıştı. Fakat daha önce kendi kendine kod yazabilen bir yapay zeka duyulmamıştı. Basında yer alan haberlere göre, Google tarafından yapılan yapay zeka projesi başarılı olduğu takdirde şirket, ilk olarak yazılımcıları işinden edebilir. Bu yeni yapay zeka projesinin ismi de ‘Pitchfork‘ olarak duyuldu.

Yapay zeka yazılım işini devralacak

Yapay zeka projesine ilişkin Google sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, “Pitchfork ekibi, geliştiricilere yardımcı olacak farklı kullanım durularını keşfetmek için şirketin araştırma ekibiyle yakın bir şekilde çalışıyor.” dedi. Bunun yanı sıra sözcü, bahsi geçen projenin asıl amacının yeni bir araç oluşturmak olduğunu belirtiyor. 

Google'ın bu projesi, önce Python programlama dilinin kod tabanını insansız bir şekilde yeni sürümleri güncellemek için yapıldı. Ancak zamanla bu hedef değişti. Google tarafından çıkan yapay zeka haberlerinin kabul edilmesi üzerine yapay zekanın yazılım tarafını da devralacağını gösteriyor. Durum böyle olunca şirket çatısı altında yazılımcı olarak çalışanların işlerine devam edip edimeyeceği hakkında net bir bilgi yok. 

Kaynak: Shiftdelete.net