Yemek yerken bile uyuyakalıyor

Belle Hutt, Amsterdam'da yaşayan kişisel bir spor eğitmeni. Ancak genç bir kadını diğerlerinden ayıran oldukça ilginç bir özelliği var.

Hollanda'da yaşayan 24 yaşındaki Belle Hutt' 2009'da grip aşısı oldu. Ancak grip aşısı olduktan sonra genç kadının hayatı tamamen değişti.

Aşıdan sonra şiddetli narkolepsi tanısı kondu. Bu durum, halüsinasyonlar görmesine ve uyku felci ile uğraşmasına neden oldu.

Çevresinde olanların farkında olan ancak hareket edemeyen ve konuşamayan Belle yemek yerken bile uyuyakalıyor.

Genç kadına sürekli uykusunu önleme amacıyla başta uyarıcı bir ilaç verdiler ancak bir süre sonra vücut buna alışınca etkisini göstermemeye başladı.

Genç kadın hastalığının hayatını sürekli etkilemesinden korktu. Öyle ki uyku hastalığını öğrenen sevgilileri bile kendisini bir süre sonra terk etmeye başlamıştı.

Genç kadın bir süre sonra sürekli uyuklamasını engellemenin yolunu buldu: Koşmak.
Uzun koşulardan sonra kendisini çok daha iyi hissettiğini belirten Belle, bir süre sonra özel spor eğitmeni sertifikası aldı ve yarı zamanlı spor eğitmenliği yapmaya başladı.

"Spor hayatımı değiştirdi" diyen Belle, hastalığı tamamen yenemese de bu şekilde uyuklamalarını en aza indirmeye çalıştığını belirtti.