İstismarcıya seyircili idam cezası!

Yemen'de küçük yaşta çocukları öldüren ve erkek çocuğunu istismar eden şahıslar kalabalık önünde idam edildi.

İstismarcıya seyircili idam cezası!

Yemen'de küçük yaşta çocukları öldürdükleri gerekeçsi ile 40 yaşındaki Ali al-Naami, 38 yaşındaki Abdullah Al-Makhali ve 33 yaşındaki Mohammed Arman idam cezası aldı. Mahkemenin kararından sonra üç katil, mavi mahkum elbisesi içinde getirildikleri meydanda güvenlik görevlisi tarafından silahla vurularak idam edildi.

İdam edilen Al-Naami, karısını ile kavga ettikten sonra karısının evden olmadığı sırada üç kızını bağladıktan sonra su tankına atıp boğarak öldürmekten idam cezası aldı.

Abdullah Al-Makhali ise küçük yaştaki bir çocuğa tecavüz edip öldürdüğü gerekçesiyle idam cezası aldı.

Diğer bir mahkum Mohammed Arman da bir erkek çocuğuna tecavüz edip öldürdüğü gerekçesi ile idam edildi.4Mahkemenin idam cezası verdiği mahkumlar, güvenlik görevlileri tarafından başkent Sana'daki meydana getirildi.

Tahrir meydanında görevli asker tarafından kafalarına sıkılan mermiler ile hayatlarını kaybeden mahkumlar, sağlık ekiplerinin yaptıkları muayene sonrası öldükleri anlaşılınca, güvenlik görevlileri tarafından gömülmek üzere meydan çıkarıldı.

Katiller idam edilirken güvenlik görevlileri etrafta önlem aldı. Etrafta toplanan insanlar idam anlarını cep telefonlarıyla kayda aldı.8Ülkede cinayet ve tecavüz suçlarına toplu idam cezası uygulanıyor.