Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ı bıçaklamıştı! Saldırgan hakkında yeni gelişme

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ı bıçaklayan saldırgan Serhat K. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ı bıçaklamıştı! Saldırgan hakkında yeni gelişme

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, çarşamba akşamı partisinin genel merkezinde Serhat K. tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı. Yılmaz, dört yerinden bıçaklanırken, saldırgan Serhat K. olayın ardından Bolu'da yakalanmıştı.

"Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a, partisinin genel merkezinde bıçakla saldıran Serhat K, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından Serhat K, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Öte yandan Serhat K.’nın emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı. Serhat K.’, emniyetteki ifadesinde, devlet büyüklerine yönelik sözleri nedeniyle Öztürk’ü bıçakladığını, kimseden talimat almadığını söyledi.

"Nereden talimat aldıkları, bağlantıları belli"

Şüpheli Serhat K.'nın 1,5 milyon doların kaç liraya denk geldiğini araştırdığının polis kayıtlarına geçtiğini söyleyen Öztürk Yılmaz, "Yani 1,5 milyon dolar karşılığında cinayet gerçekleştirmek için anlaştığını itiraf ediyor. Devlet büyükleri dedikleri kimmiş, ben kimleri eleştirdim? Aslında olayın nereye gittiği çok açık belli, nereden talimat aldıkları, bağlantıları belli. Öztürk Yılmaz, Allah'tan başka kimseden korkmaz. Yine söylüyorum yüreğiniz yetiyorsa kendiniz karşıma çıkın bana taşeronlarınızı göndermeyin" dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ı bıçaklamıştı! Saldırgan hakkında yeni gelişme - Resim : 1

Parti programlarını aksatmayacağını söyleyen Yılmaz, "Düşünebiliyor musunuz Türkiye'de bu şartlar altında siyaset yapıyoruz. Siyasetin ne kadar zor olduğunu ne kadar büyük bir elzem olduğunu, ne kadar ulvi bir şey olduğunu, aslında siyaset dışında bu düzeni devirecek başka bir şey olmadığını açıkça gösteriyor bu" ifadelerini kullandı.