Pantolon boyu ölçen müdür açığa alındı

Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde pantolon boyu ölçerek öğrencisine sözlü ve psikolojik şiddet uyguladığı iddia edilen okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı.

Pantolon boyu ölçen müdür açığa alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere hakaret ettiği ve psikolojik şiddet uyguladığı iddia edilen Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş'ın açığa alındığını duyurdu.

Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde kaydedildiği iddia edilen ses kaydında, öğrencisine pantolon boyundan dolayı eleştiren ve sözlü şiddet uygulayan okul müdürü Fersende Karataş açığa alındı.  Söz konusu ses kaydında okul müdürü Fersende Karataş'ın kız öğrencilerin pantolon boyunu ölçtüğü anlaşılıyor.  Söz konusu ses kaydının sosyal medyada yayılmasının ardından harekete geçen MEB, kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yayımladı.

MEB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye ‘psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği’ iddiasıyla ilgili, bahse konu olan Okul Müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.”

İşte o ses kaydı: