Yerli girişim Scotium 2 milyon dolar yatırım aldı

Futbol kulüplerinin yeni yetenekler keşfetmesine aracılık eden yerli girişim Scoutium, 2 milyon dolar yatırım aldı.

Yerli girişim Scotium 2 milyon dolar yatırım aldı

Scoutium, Twozero Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Nokta Holding, Nevzat Aydın, Orkun Saitoğlu, Barbaros Özbugutu ve Selin Kiper katıldı.

Webrazzi'den Gözde Ulukan'ın haberine göre yatırım turuna, Scoutium’un ilk yatırımcısı Nokta Holding’in yanı sıra Yemeksepeti'nden Nevzat Aydın, iyzico'dan Orkun Saitoğlu ve Barbaros Özbugutu ile Selin Kiper katıldı. Aralık 2017 yılında çalışmalarına başlayan Scoutium, 2 milyon dolarlık yeni yatırımla toplamda aldığı yatırımı 3 milyon dolara çıkardı.

Scoutium, tüm kulüplere, 56 farklı şehirde 179 kişilik scout ekibi ve 150’den fazla video uzmanının çektiği 90 dakikalık videolar üzerinden istenilen oyuncunun analizlerine ulaşma fırsatı sunuyor. Kulüpler, sistem, takım ya da oyuncu analizi başına ödeyecekleri ücretle Türkiye’de istedikleri yaş kategorisindeki tüm oyuncuları düşük maliyetlerle keşfedebiliyor. Futbolcular ise sistemden 90 dakikalık video ve analizlerini alarak iyi ve eksik yönlerini görme, kendilerini geliştirme ve kulüpler izlediğinde bildirim alarak keşfedilme şansına ulaşıyor.

Scoutium’un sunduğu teknolojiyle beraber futbolseverler, video uzmanı olarak görev alıp maçların 90 dakikalık videolarını sisteme yükleyerek, gelir kazanma fırsatı elde ediyor. Sisteme kayıt olan scout adayları belirli elemelerden geçip, ardından "Scoutium Academy" tarafından eğitilerek sertifikalandırılıyor ve kulüpler için analiz yaparak gelir elde etme şansı yakalıyor.

Türkiye ve dünyada ilk olan bir iş modelini yerli bir girişimle hayata geçirdiklerini ve geride bırakılan 2,5 yıllık dönemde büyük bir yol katettiklerine dikkat çeken Scoutium CEO’su Efe Aydın, aldıkları yatırımdan dolayı mutlu olduklarını belirtiyor. Aydın, tüm dünyayı ve tüm spor branşlarını olumsuz etkileyen pandemi öncesinde Almanya’dan 90 dakika video ve futbolcu analizleri sağlamaya başladıklarını; önümüzdeki süreçte bu çalışmaların giderek yoğunlaşacağını sözlerine ekliyor.