Yerli otomobil fabrikasında 5 bin kişiye iş

Yerli otomobil TOOG'un fabrikasının inşaatını yapacak olan Yapı Merkezi’nin patronu Başar Arıoğlu, “Ocakta inşaatı başlatıyoruz. Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

Yerli otomobil fabrikasında 5 bin kişiye iş

Fabrikanın Gemlik Tesisi'nin üst yapı inşaatını Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarından Yapı Merkezi gerçekleştirecek. Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu,

Ocak ayıyla birlikte hemen çalışmaların başlayacağını söyledi. Arıoğlu, " İlk etapta çalışanların kullanacağı yemekhaneler ve yatakhaneler gibi kısımlar hayata geçirilecek" dedi. Arıoğlu, şu bilgileri verdi: "İnşaatın pik döneminde aynı anda bin 500 kişi çalışacak. Ortalamada ise 900 kişi çalışacak. Toplam süreçte ise söz konusu yatırım ile 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlanmış oluyor"

Arıoğlu, "212 ve Marmara Forum ile alışveriş merkezi tecrübemiz var. Ayrıca Novartis ve Roche için ilaç fabrikası yaptık. Bunun yanı sıra Four Seasons otelini de yaptık" şeklinde konuştu. 2020'nin başında BMW'nin Macaristan'da yapacağı fabrika için de ihale sürecine girdiklerini söyleyen Arıoğlu, şu bilgileri verdi: "Hazırlık sürecinde elektrikli araç üretilecek fabrikayla ilgili ciddi bir tecrübe edindik. O proje pandemi nedeniyle durdu ama hâlâ takibimizde. Bu tesis bizim için o ihalede ciddi bir referans olacaktır."

Dünyanın deniz altından geçen ilk iki katlı karayolu tüneli olma özelliği taşıyan Avrasya'nın müteahhitliğini yapan şirket, Türkiye'nin gurur projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de yatırımcıları arasında bulunuyor. Arıoğlu, yatırımı devam eden Yerköy-Sivas Hızlı Tren Hattı Projesi yatırımının ocak ayı sonunda biteceği bilgisini verdi.

Alış 32,5082
Satış 32,5214
Değişim -0,03
Son Değer 32,5148
En yüksek 32,60
En düşük 32,41
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00