Yerli otomobile rakip çıktı

Türkiye'de üretilecek yerli otomobile İngiliz rakip çıktı. Suzuki, MG’nin Çin’de ürettiği yüzde yüz elektrikli SUV modeli ZS EV mayıs ayından itibaren Türkiye yollarına çıkacak.

Yerli otomobile rakip çıktı

İngiliz MG’nin Euro NCAP’ten 5 yılız alan, Çin’de üretilen yüzde 100 elektrikli SUV modeli ile 2021’de Türkiye pazarına giriş yapacağı açıklandı. Ocak sonunda ön siparişleri başlayacak olan MG ZS EV modeli Mayıs 2021’den itibaren yollara çıkacak. Benzinli modeller son çeyrekte Türkiye’de olacak.

Suzuki, Vespa gibi farklı sınıflardan otomobil ve motosiklet markalarını bünyesinde bulunduran Doğan Trend Otomotiv, yeni bir marka ile anlaşarak Türkiye pazarına soktu.

Anlaşmayla ilgili, Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Azası ve CEO’su Kağan Dağtekin, “Segment olarak bugün elektriklide iki ana akım var: Birincisi Tesla ile başlayan üst segment spor otomobiller, ikincisi Renault Zoe gibi futürüstik ve küçük otolar. ZS EV ise tam ortasına, yani alışık olduğumuz hacim ve kullanım özellikleriyle geliyor. Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, özellikleri ve satış fiyatıyla ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var. İlerleyen dönemde Türkiye’de bir MG üretim tesisi kurarak Avrupa pazarlarına ihracat yapma hayalimiz var” diye konuştu.