Yerli otomobile yeni bir özellik daha eklendi!

2019'un sonunda tanıtılan yerli otomobilin yeni özellikleri tanıtılıyor. Türk mühendisler, sürücüleri trafikte rahatlatacak yeni bir özellik daha ekledi. İşte o özellik...

Büyük bir heyecanla tanıtılan ve her geçen gün daha da geliştirilen yerli otomobile yeni bir özellik daha eklendi. 

Türkiye’nin otomobili girişim grubu sosyal medya hesabından yerli otomobille ilgili yeni paylaşım yaptı.

Paylaşımda otomobilin, internet üzerinden güncellenebilir ve seviye 3 ve ötesi otonom sürüş dönüşümüne uygun olarak geliştirilen alt yapıya sahip olduğu ifade edildi. Geliştirilen otonom sürüş şehir, trafiğinde ve uzun yolculuklarda sürücüleri rahatlatacak.

Yerli otomobilin özellikleri neler?

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobilin teknik özelliklerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Buna göre, Türkiye’nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak.

Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Yerli otomobil nasıl şarj edilecek?

Türkiye'nin Otomobili, yollara çıkacağı 2022 yılına kadar TOGG'un öncülüğünde yayılımını sağlayacak geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek. Bağlantılı ve akıllı bir otomobil olmanın sunacağı teknolojik imkanlar ile kullanıcılar otomobillerinin şarjını kolaylıkla planlayıp yönetebilecek.

Fiyatıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobille ilgili “Halkımızın alabileceği bir fiyatta olacak” demişti.