Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? İlk ipucu geldi

Türkiye'nin yerli otomobili dün Gebze'de yapılan bir törenle tanıtıldı. Şimdi herkesin merak ettiği soru yerli otomobilin fiyatının ne kadar olacağı. İşte konuya dair resmi ağızdan ilk açıklama. .

Yerli otomobil düzenlenen bir törenle görücüye çıktı. Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG)'un önderliğinde hazırlanan otomobil büyük beğeni toplarken toplumun her kesiminden destek aldı.

Yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak?

Peki yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak? Şu ana kadar bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştı. Konuyla ilgili ilk ipucu verildi.

TOGG'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, CNN TÜRK'te konuk olduğu Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında otomobilin fiyatına dair açıklamalarda bulundu.

Karakaş otomobilin fiyatıyla ilgili şu an için kesin bir rakam vermelerinin mümkün olmadığını belirterek "Fakat piyasa için rekabetçi bir fiyatı olabileceğini söyleyebiliriz. Bu da şimdilik yerli otomobilin fiyatı hakkında bir fikir verecektir" diye konuştu.

Yerli otomobilin üretileceği firmanın 2021 yılında çalışma hazır hale gelmesi ve 2022 yılında da seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Aracın adının yani markasının ise 2020 yılının sonlarında doğru belirlenmesi bekleniyor.