Yerli solunum cihazlarında dikkat çeken detay!

Geçtiğimiz gün Başakşehir Şehir Hastanesi'nde tanıtılarak 100 adet teslimi yapılan yerli solunum cihazlarındaki o detay gözlerden kaçmadı. Cihazların üzerine 'Made in Turkey' değil, 'Made in Türkiye' yazıldı.

Yerli solunum cihazlarında dikkat çeken detay!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil tanıtımı sırasında dikkat çektiği 'Made in Turkey' ibaresi yerine kullanılmasını istediği 'Made in Türkiye' ibaresi, yerli solunum cihazlarının tanıtımında kullanıldı. Daha önce bir çok üründe İngilizce olarak yer alan 'Made in Turkey' yazısı yine İngilizce fakat bu kez Türkiye ifadesi Türkçe olarak yazıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sonrası kritik öneme sahip olan solunum cihazı Baykar, Arçelik, Aselsan ve Biosys'in girişimiyle çok kısa sürede yerli olarak üretildi.

14 gün gibi kısa bir sürede geceli gündüzlü aralıksız çalışmalarla seri üretim bandı kuruldu ve ilk 100 cihaz Sağlık Bakanlığı'na teslim edili. Önümüzdeki süreçte aylık 5000 bin adet üretim planlanıyor.

"Made in Türkiye"

Teslim edilen yerli solunum cihazlarında ise bir detay dikkatlerden kaçmadı. TOGG'un yerli otomobil tanıtımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı ile 'Made in Turkey' etiketi Made in Türkiye’ olarak değiştirilmişti. Erdoğan'ın bu uyarısından sonra da yerli olarak üretilen solunum cihazlarının üzerine 'Made in Türkiye' etiketi yer aldı.