Yerli turiste erken rezervasyon kampanyası 

Otel fiyatlarındaki ciddi artışların ardından yerli turiste erken rezervasyon kampanyası için tarih verildi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, kampanyanın Aralık ayında başlayacağını duyurdu.

Yerli turiste erken rezervasyon kampanyası 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, otel fiyatlarındaki ciddi artışların ardından yerli turist için kampanyaların başlayacağı tarihi açıkladı.

Bağlıkaya, 2023 sezonu için yurt dışı rezervasyonlarının Kasım ayında hareketlenmeye başlayacağını belirterek, yerli turist için erken rezervasyon kampanyasını Aralıkta başlatacaklarını bildirdi.

Türkiye'deki turizm hareketliliğinin sevindirici boyutlara ulaştığını ve küresel salgın sonrası yoğun bir dönemin yaşandığını dile getiren Bağlıkaya, Türkiye'nin ocak-ağustos döneminde 29 milyon 334 bin 652 yabancı turist ağırladığını anımsattı.

Turist ve gelirler noktasında rekor yıl olan 2019'un rakamlarına az bir fark kaldığını ifade eden Bağlıkaya, "Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum, servis ve ürün kalitemiz, girişimci seyahat acenteleri ve tur operatörleri sayesinde 2023'te 2019'un rekorunu kıracak bir sonuç bekliyoruz. Gelecek yıl hem turist sayısı hem de döviz girdisi noktasında yeni bir rekor öngörüyoruz. 2023 için hazırlıklarımız var, ona göre bir beklenti raporu hazırlıyoruz." diye konuştu.