YESİDEF Başkanı: Hazır yemek sektörüne ilaç olacak

Koronavirüs salgını sürecinde devreye alınan kademeli normalleşme tedbirlerinin ardından gözler düğün ve nikah törenlerine çevrildi. YESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, "Yemekli düğünler, sektöre ve sektördeki 400 bin çalışana bir nebze ilaç olacak" dedi.

YESİDEF Başkanı: Hazır yemek sektörüne ilaç olacak

Koronavirüs salgını sürecinde devreye giren kademeli normalleşme kapsamında düğün ve nikah törenleri için yiyecek-içecek ikramına izin verilmesinin ardından hazır yemek sektöründe, hareketlilik yaşanması bekleniyor. Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, İçişleri Bakanlığının konuya ilişkin genelgesini ve sektörün gelecek dönem beklentilerine ilişkin sektörün, salgının Türkiye'de görülmeye başladığı Mart 2020'den beri yaşadığı sıkıntılara ifade etti.

Zincirkıran, "Son derece yerinde bir karar. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına izin verilmesinin sektöre çok faydası olacak. Bu sektörde 400 bin çalışan var. Yemekli düğünler, sektöre ve sektördeki 400 bin çalışana bir nebze ilaç olacak" dedi.

Ülkedeki tarımsal üretimin yüzde 25'ini sektör olarak kendilerinin kullandığını belirten Zincirkıran, hazır yemek sektörünün hareketlenmesiyle pek çok yan sektörde de hareketlenmelerin yaşanacağına işaret etti. Zincirkıran, "Biz durduğumuz zaman, tarım ve et sektörleri de duruyor. Arz fazlası oluşan birçok ürünün sokaklara döküldüğünü gördük. Çiftçiden gıda sanayicisine kadar pek çok sektörü etkiliyoruz. Yani bizim hareketlenmemiz ülke ekonomisini de olumlu yönde tetikleyecek. Endüstriyel yemek sanayicileri olarak tarımın lokomotifiyiz" değerlendirmesinde bulundu.