Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın kalbinin durması nedeniyle hastanede hayata gözlerini umdu. Arkın'ın naaşı Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak, törenin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kalbinin durması nedeniyle hayatını kaybeden ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, son yolculuğuna bugün uğurlanacak. Arkın'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi sabah saatlerinde Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak tören yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü. Burada yapılan olan törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılanacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

85 yaşında hayatını kaybeden Cüneyt Arkın için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleniyor.
85 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor. Cüneyt Arkın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, tören için Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi. Arkın'ın tabutu sahneye konuldu. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arkın'ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar ile yakınları katılıyor. Törende Arkın'ın oynadığı sinemaların kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi.

Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Usta oyuncu Cüneyt Arkın Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

"Ağlamayın be! Böyle insanlara ağıt değil, destan yaraşır..."

Sanatçının oğlu Murat Arkın gözyaşlarını zaman zaman tutmakta zorlandığı konuşmasında şunları söyledi:"Bizim ailemiz güzel bir aileydi ama bugün sizlerin sayesinde şunu anladım. Bizim ailemiz sandığımdan çok daha büyük ve güzelmiş ayaklarınıza sağlık. Bugünü organize eden herkese teşekkür ederim. Böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Sözcükler boğazımda düğümleniyor. Biz her şeyi ondan öğrendik. Attığım her adımda, muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var... Dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun tüm insanları birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın... Ne mutlu bize... Onun filmleriyle büyük, yaşadık, onun filmleriyle yaşayacağız. Babamın bir filminin repliğiyle bitirmek istiyorum: Ağlamayın be! Böyle insanlara ağıt değil, destan yaraşır..."