Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü?

Türk Sinemasının şen kahkahası, Yeşilçam’ın usta ismi Adile Naşit ölüm yıldönümünde anılıyor. Kemal Sunal ve Münir Özkul ile başrolleri paylaşan usta sanatçı Adile Naşit unutulmaz filmlere imza attı. Peki, Adile Naşit kimdir? Adile Naşit ne zaman, neden öldü?

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü?

Yeşilçam’ın usta isimlerinin başında gelen Adile Naşit ya da gerçek adıyla Adela Özcan vefatının 34.yılında anılıyor. Türk Sinemasının şen kahkahası, Yeşilçam’ın usta ismi Adile Naşit ölüm yıldönümünde anılıyor.

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü? - Resim : 1

Adile Naşit; Bizim Aile, Hababam Sınıfı, Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Sakar Şakir ve Gülen Gözler gibi ünlü Yeşilçam filmlerinde oyunculuğuyla adından söz ettirmiştir. Kemal Sunal ve Münir Özkul ile başrolleri paylaşan usta sanatçı Adile Naşit unutulmaz filmlere imza attı.

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü? - Resim : 2

Türk sinema oyuncusu Adile Naşit, 1985 yılında canlandırdığı anne karakteriyle Yılın Annesi seçildi. Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit’in hayatı merak konusu oldu. İnternet üzerinden “Adile Naşit kimdir? Adile Naşit ne zaman öldü? Adile Naşit’in mezarı nerede?” sorularını yanıt arandı. İşte, Yeşilçam’ın usta ismi Adile Naşit’in hayatı…

 Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü? - Resim : 3

ADİLE NAŞİT KİMDİR?

Naşit'in gerçek adı Adela Özcan'dı. 17 Haziran 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit'in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950'de evlendiği ilk eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit eşi Ziya Keskiner'in Temmuz 1982'deki ölümünden sonra 16 Eylül 1983 tarihinde Cemal İnce (1928-2015) ile evlendi. 16 yaşındaki oğlu Ahmet'i 16 Haziran 1966 tarihinde kaybetti. 

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü? - Resim : 4

Adile Naşit canlandırdığı anne karakterleri nedeniyle 1985 yılında Yılın Annesi seçilmiştir. Babası öldükten sonra okulunu bırakan Naşit, 14 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu'na girdi. Halide Pişkin'in grubunda "Herşeyden Biraz" oyunu ile İstanbul turnesine çıkan Adile Naşit, sonradan Muammer Karaca'nın tiyatrosuna girdi.

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü? - Resim : 5

1948-1951 arasında komedyen Aziz Basmacı ve Vahi Öz ile birlikte kurdukları toplulukta çalıştı. Sonradan 1954'te döndüğü Muammer Karaca Tiyatrosu'nda 1960'a kadar çalıştı. 1961'de eşi Ziya Keskiner ve ağabeyi Selim Naşit Özcan ile birlikte kurdukları Naşit Tiyatrosu dağıldıktan sonra, 1963'ten 1975'e kadar "Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü" tiyatrosunda çalıştı. Tiyatro oyunlarının yanı sıra Hisseli Harikalar Kumpanyası, Neşe-i Muhabbet, Şen Sazın Bülbülleri gibi müzikallerde beğeni topladı.

Adile Naşit kimdir? Adile Naşit kaç yaşında ve ne zaman öldü? - Resim : 7