450 TL, 500 TL, 550 TL, 600 TL... Yetim, emekli, dul, dar gelirli vatantaşlar için duyuru yapıldı, paralar PTT'den alınacak

Aile Çalışme ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık vatandaşlar için hazırlanan destek programı kapsamında açıklamalarda bulundu. Yeni destek programının başladığını ve başvuruların devam ettiğini söyledi! Rakamlar güncellendi. E-devlet üzerinden 450 TL, 500 TL, 550 TL, 600 TL hesaplarda olacak.

450 TL, 500 TL, 550 TL, 600 TL... Yetim, emekli, dul, dar gelirli vatantaşlar için duyuru yapıldı, paralar PTT'den alınacak

Bakan Derya Yanık yeni hayata geçirilen destek paketleri programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık destek paketi programına başvurularında ilk onaylanan ödemelere ilişkin yaklaşık 831 haneye toplam 427.9 milyon TL ödeme gerçekleştirdiklerini duyurdu. 

Başvurular e devlet ve SYDV üzerinden yapılıyor

Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını ve yeni başvuruların da devam ettiğini hatırlattı.

Bakan Derya Yanık ihtiyaç ve dar gelirli aileler için yapılan sosyal yardımlara bir yenisini daha da eklediklerini açıkladı. 15 milyar TL’lik destek paketinin de vatandaşlarla için kullanılacağını açıkladı. 

12 ay boyunca 450 TL, 500 TL, 550 TL ve 600 TL verilecek

Dar gelirli vatandaşlar için yeni verilecek destek programına göre yardım 12 ay boyunca sürecek. Haneye aylık 450, 500, 550 veya 600 TL olmak üzere destek verilecek. Şartların sağlanması halinde verilen destek yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek.

Desteğe tüm kesimler dahil edildi. İşte destekten yararlanabilecek vatandaşlar

Bakan Derya Yanık yeni destek programına kimler dahil olabileceği sorusuna ise şöyle yanıt verdi. “Desteğimizi hayata geçirirken faydalanıcı yelpazesini oldukça geniş tuttuk. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programına hanede yaşayan sayısı fazla olan düşük gelirle çalışan, emekli ve emeklilerimizin dul ve yetimlerini de dahil ettik. Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartıyla SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri ile bunların dul ve yetimleri faydalanabilecek. Yine, genel şartları taşımaları ve hanedeki kişi başı düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması koşuluyla özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkâr ve diğer çalışanlar da desteğimizden yararlanabilecek.”