Yıkıldılar! Çocuklarının cansız bedeni enkazdan çıkarıldı

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı ilçesindeki Barış Sitesi'nde zemindeki 2 katı çöküp yan yatan binadan acı haber geldi. Berk Öztürk’ün cansız bedenine ulaşıldı

Yıkıldılar! Çocuklarının cansız bedeni enkazdan çıkarıldı

İzmir Bayraklı’daki 8 katlı Barış Sitesi'nde, dün meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, zemindeki 2 katı çöken bina yan yattı. Yan yatan binanın yıkılmaması için iş makineleriyle destek sağlandı. Ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Binada 1'i ağır 2 kişi ise yaralı kurtarıldı.

14 saat sonra kurtarıldı

Yaralılardan biri olan Emine Eren (60), 14 saat sonra kurtarıldı. Eren, İzmir'e gelen Bursa Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkardı. Eren'in sağlık durumunun iyi olduğu, enkazda kalan 10 yaşındaki torunu Çınar ve eşi Ünal Eren'e ulaşılmaya çalışıldı öğrenildi. 

Emine Eren'i kurtaran ekipteki Mahmut Sert, "Mutfak tarafında bulunduğunu söylediler. Aralıktan içeri girdim ve seslenmeye başladım. Ses gelir gelmez ekip amirime haber verdim. 14 saat sonra kurtardık. Çok şükür sağ salim ulaştık. Enkaz altında torunu ve eşi de var. Ancak artçı depremlerden dolayı içeri giremiyoruz. Onlara da ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir çocuğun cansız bedeni çıkarıldı

Barış Sitesi'nde Berk Öztürk’ün (11) cansız bedenine ulaşıldı. Ekipler, Öztürk’ün cenazesini enkazdan çıkardı. Öztürk’ün anne ve babası gözyaşını tutamadı.