Yıkım sırasında ortaya çıktı! Görenler şaşkına döndü

Şanlıurfa Kızılay Meydanı'ndaki eskiyen yapıların yıkılmasının ardından ortaya çıkanları görenler şaşkına döndü.

Yıkım sırasında ortaya çıktı! Görenler şaşkına döndü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente meydan inşa etmek amacıyla Sarayönü Caddesi'nde çalışma başlattı. Kızılay Meydanı’nda eski yapıların yıkıldığı çalışmasında, taşındığı için 1968 yılında kapatılan cezaevindeki mahkumlara ait olduğu kaydedilen kalıntılar ortaya çıktı.

Mahkumların kaldığı hücreler, duvarlara kazıdıkları Türkçe ve Arapça yazılar ve çizdikleri resimleri görenler şaşkına döndü. Çoğu silinen ve tahrip olan yazılarda mahkumların isimleriyle birlikte memleketlerinin olduğu görüldü. Yıkıntılar arasında Kızılay'a ait eşya ve eski dosyaların da olduğu belirlendi.

Duvarlara anılarını bırakmışlar

Eski yapıların yıkım işleriyle uğraşan Ali Yıldız, “Burası eski cezaevi olarak işlev görüyordu. Yıkım işlemleri sırasında mahkumların duvarlara yazdıkları yazılar gün yüzüne çıktı. Bodrum katında da mahkumların yatakları, eşyaları var. Yıkım bittikten sonra cezaevindeki mahkumların duvarlara yazdıkları yazılar ve kullandıkları eşyalar daha çok gün yüzüne çıkacak. Geçmiş dönemdeki mahkumlar yaşadıklarını anı olarak bırakmışlar” diye konuştu.