Yılbaşı için planı olanlar dikkat! Kabusa dönebilir

Yılbaşı için kutlama planları yapacakları uzmanlar uyardı. Fırsatçılar mekanların marka adı ve internet sitelerini kopyalayarak vatandaştan para koparmaya çalışıyor. İşte detaylar...

Yılbaşı için planı olanlar dikkat! Kabusa dönebilir

Dolandırıcılar yılbaşı kutlamalarını hevesle bekleyen vatandaşları radarına aldıi. Fırsatçıların yeni oyunu organizasyon yapan eğlence mekanları.

Posta gazetesinin haberine göre; mekanların marka adlarını kullanarak vatandaşları tuzağa çeken sahtekarlar, bununla da yetinmeyip eğlence mekanlarının internet sitelerini de bire bir kopyalayarak vatandaştan para koparmaya başladı.

Bu dolandırıcılığın mağduru olan eğlence mekanları, müşterilerine uyarı mesajı göndererek, dolandırıcıların tuzağını engellemeye çalıştı. İşletmelerin gönderdiği mesajda, “Yılbaşı öncesinde dolandırıcıların hedefinde eğlence mekanları var. Sahte internet siteleri açan ve farklı WhatsApp numaraları üzerinden rezervasyon alıp, şahsi IBAN’larına ücret talep eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz” gibi uyarılar dikkat çekti. Dolandırıcılığa muhatap olan müşteriler de yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı.