'Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu' başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da 1495 personelin katılımıyla 'Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

'Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu' başlatıldı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca "Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu"nun başlatıldığı belirtildi.

'Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu' başlatıldı! - Resim : 1

Operasyonda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 100 operasyonel timdeki 1495 personelin görev aldığı kaydedildi.

'Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu' başlatıldı! - Resim : 4

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım 1-2-3-4-5-6 operasyonları kapsamında, bugüne kadar toplam 31 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, 48 mağara, sığınak ve deponun imha edildiği, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yıldırım" operasyonlarının, halkın desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla sürdüğü ifade edildi.