YKS sınavına geç kalınca içeri alınmadı, 'işim vardı' dedi

Adana’da Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalıp, sınava alınmayınca yetkililerle tartışan Nardan Bedircan (20), 'Neden geç kaldın?' sorusuna 'İşim vardı' diyerek yanıt verdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girecek adaylar salona ulaşmak için sabah erken saatlerde okul önlerine geldi. Merkez Seyhan ilçesindeki İsmet İnönü İlkokulu'nda da adaylar salonlara girerken, aileler de öğrenciler için okul önlerinde heyecanla bekleyip, dua okudu. Saat 10.15’te başlayacak sınav öncesi kapılar 10.00'da kapandı.

Kapılar kapandıktan sonra 10.13'te sınava girmek için okula gelen Nardan Bedircan, "Ben 10.15'te direk sınava giriş yapılacak sandım. O zaman neden 10.15 yazıyor. Geçemez miyim lütfen izin verin" dedi. Okul müdürü İsmail Karaoğlu ise "Sınav 10.15'te başlıyor ama sınava girmen için kaçta okulda olman gerektiği evrakında yazıyor" diyerek genç kızı sınava alamayacağını söyledi. Yakınları ile birlikte tekrar okul önüne gelen Nardan Bedircan, bu kez polis memurlarını ikna etmeye çalıştı. Neden geç kaldın sorusuna "İşim vardı" yanıtını veren genç kız, yetkililere yaptığı ısrara karşılık sonuç alamayınca okul önünden ayrıldı.