YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?

YKS tercihleri devam ederken binlerce öğrenci 2021 YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor?

YKS tercihleri ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılıyor. ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden dolduracağı tercih listesi, 20 Ağustos tarihine kadar erişime açık olacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? - Resim : 1

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldık.

Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hay atı diliyorum."

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? - Resim : 2

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

2021 YKS üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı.

Ancak üniversite kayıtlarının 6 Eylül'de başlayacağı düşünülürse, sonuçların en geç 27 Ağustos tarihinde açıklanmasının beklendiği söylenebilir.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri ne zaman bitiyor? - Resim : 3

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.