Mucizevi kurtuluş

Amanda Eller, Hawai'de Makawao ormanında uzun bir yürüyüşe çıktı. Kendisini bekleyenler haber alamayınca Eller'i aramaya başladı. Herkes hayatından ümidi kesmişken 17 gün sonra canlı olarak bulundu.

35 yaşındaki yoga eğitmeni Amanda Eller, içsel huzuru bulabilmek ve dinginleşmek için Hawai'nin Maui kentinde bulunan Makawao orman alanında kayboldu. Genç kadını arama çalışmaları bir gün sonra başladı ancak kendisinden en ufak bir ize rastlanmadı.

10 bin dolar ödül konuldu

Eller'in ailesi aramaların desteklenmesi için kızlarını bulana 10 bin dolar ödül vereceklerini açıkladı. Bu sayede aramaların sıklaşmasını ve daha fazla insanın katkı vermesini sağladılar. Kalabalık bir grup, ormanın derinliklerinde günlerce Eller'i aradı.

İnanılır gibi değil

8 Mayıs'ta telefonunu ve cüzdanını otomobilin içine bırakarak ormanda yürüyüşe çıkan Eller'in otomobil anahtarı ön lastiğin altında bulunmuştu. Bu işaretler Eller'in başına kötü bir şey gelmiş olabilme ihtimalini doğururken, uzmanlar bölgede yaptıkları incelemede başka bir ayak izine rastlamamıştı.

dasdas
Fotoğraf: Facebok - Amanda Eller, kendisini arayan tüm insanlara teşekkür etti.

Aracını park ettikten sonra yürüyüşe çıkan Eller, bir süre yol aldıktan sonra ayağı kaydı ve küçük bir uçurumdan yuvarlandı. Bu düşüşte bacağı kırılan Eller için hayat o andan itibaren bir ölüm-kalım savaşına dönüştü. Düştükten sonra bir ayakkabısını da kaybeden Eller'in kısıtlı hareket edebilme yeteneği onu hayatta tutmak için yeterli oldu.

Hıçkıra hıçkıra ağladı

Gündüzleri kavurucu sıcağın gece ise tropikal iklimin yaşandığı ormanda hayatta kalmak oldukça zordu. Eller'in kıyafetleri de sadece yürüyüş yapacağı için oldukça inceydi ancak genç kadın asla umudunu kaybetmedi.

Günler ilerledikçe bitkin ve bitap düşen kadın bir anda üzerinde beliren helikopter silüeti ile adeta yeniden canlandı. Vücudundaki son enerjiyi helikoptere kendisini gösterebilmek için harcayan Eller'in çığlıkları ve el sallaması arama helikopteri tarafından fark edildi ve hemen genç kadının olduğu bölgeye iniş yapıldı.

Yerden aramaya devam eden ekipler de anında Eller'in bulunduğu bölgeye yönlendirildi. Genç kadın, kurtarma ekipleri yanında geldiği anda gözyaşlarına boğuldu. Hemen ailesi ile telefon aracılığıyla iletişim kuran Eller'in o anları saniye saniye kamera tarafından kaydedildi.

"İki seçeceğim vardı, ya hayat ya da ölüm"

Hastanede bir gün tutulduktan sonra taburcu edilen Eller, zaman zaman vazgeçmek istediğini ifade ederek, sahip olduğu tek şeyin hayat ya da ölüm olduğunu söyledi. Kazanın meydana geldiği bölge ile bulunduğu bölge arasında bir kaç kilometre olduğunu belirten Eller, "Yürüyüş esnasında oldukça ilerlemiştim. Düşüp bacağım kırıldıktan sonra pes etmedim, var gücümle geriye dönmeye çalıştım. Arabamın nerede olduğunu biliyordum ve o yöne doğru ilerledim. Aradan geçen günlerin ardından çok zayıflamıştım ama vazgeçmedim" dedi.