İstanbullu karda mahsur kaldı

İstanbul'da kar yağışı etkisiyle araçlar yollarda mahsur kaldı. Ayrıca seferler büyük ölçüde iptal edildiği için vatandaşlar ya saatlerce duraklarda bekledi ya da evlerine ulaşabilmek için kilometrelerce yol yürüdü. İşte İstanbullunun yaşadığı çile dolu o manzaralar...

İstanbul’da kent genelinde kar yağışı etkisini attırmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle otobüs seferleri aksadı. Yaklaşık 300 kişi, Kadıköy Uzunçayır metrobüs durağında mahsur kaldı. Vatandaşlar soğuk havada saatlerce otobüs bekledi.

"Yüzlerce kişi soğukta otobüs bekliyoruz''

Yetkililere seslenen Ragıp Yılmaz isimli bir vatandaş “İşten geldim, yollar kapandı. Şuan mağduruz. Yüzlerce kişi soğukta otobüs bekliyoruz. Yetkililere sesleniyorum lütfen yardım edin.” dedi.

İETT otobüsü yolda kaldı

Üsküdar Yavuztürk'te araçlar kaygan yolda ilerlemekte zorlandı. Küplüce'de ise bir İETT otobüsü yolda kaldı.

Pendik Sülüntepe'de sürücüler karda zor anlar yaşadı.

İstanbullu karda mahsur kaldı - Resim : 3

Ara sokaklar felç oldu

Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde ara sokaklarda ilerlemeye çalışan araçlar rampa çıkmakta güçlük çekti.

Ataşehir Yeniçamlıca Mahallesi ve Çekmeköy'de zeminin karla kaplanması nedeniyle aralarında toplu taşıma araçlarının da bulunduğu taşıtlar yolda kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı da şiddetli yağışın etkisiyle karla kaplandı.

İstanbullu karda mahsur kaldı - Resim : 4

Araçlar yollarda kaldı

Kozyatağı'nın çevreyolu bağlantı noktasında bazı araçların yolda kalması nedeniyle trafik akışı durdu. Bölgede kartopu oynayanların yardımı sayesinde araçların itilmesiyle yol tekrar trafiğe açıldı. Bir kişinin ise kendi imkanlarıyla yoldaki karı temizlemeye çalıştığı görüldü.

Mecidiyeköy'de kar yağışı nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu.

Başakşehir 4. Etap'ta da bir İETT aracı yolda kaldı. Trafik akışı, kar küreme aracının çalışması sonucu normale döndü.

İstanbullu karda mahsur kaldı - Resim : 5

Kaza yapan araçlar trafiği tıkadı

Kağıthane Talatpaşa Mahallesi'nde kayarak kaza yapan araçta hasar oluştu. Taksim Asker Ocağı Caddesi'nin karla kaplanması sonucu kaza meydana geldi. Araçların bölgede güçlükle ilerlediği görüldü.

İstanbullu karda mahsur kaldı - Resim : 6

Yolda kalan vatandaşlara polis yardım etti 

Kartal Yakacık’ta yolda mahsur kalan vatandaşların yardımına polisler koştu. Polislerin mahsur kalan araçları iterek sürücülere yardım ettiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbullu karda mahsur kaldı - Resim : 7