Yolcusundan hamilelik testi isteyen havayolu şirketi!

Hong Kong merkezli bir havayolu şirketi, hamile olmadığını kanıtlaması için hamilelik testi yaptırdığı yolcusundan özür diledi. Firmannın hamilelik testi istemesinin nedeni ise herkesi şaşırttı.

Yolcusundan hamilelik testi isteyen havayolu şirketi!

Hong Kong'dan Saipan'a seyahat edecek uçağı binmek isteyen 25 yaşındaki Japon kadın, Hong Kong Express yetkilileri tarafından uçmaya uygun olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadı.

Şirket yetkilileri kadının hamile olduğunu düşünerek bu kararı alırken genç kadın hamile olmadığını ve uçmasına engel bir durum olmadığını söyledi.

İkna olmayan görevliler genç kadını hamilelik testi yapmaya zorladı.

Şaşkına dönen kadın Wall Street Journal'a veridği röportajda "Kendimi aşağılanmış ve çok kızgın hissetim" derken "Vücuduma bakarak hamile olduğuma karar verdiler ve benden hamilelik testi istediler" diye konuştu.

Havayolu şirketi yetkililerinin genç kadına eskortluk yaparak kadını lavaboya götürdüğü ve eline bir hamilelik testi verdiği öğrenilirken testi yapıp negatif sonucuyla dönünce genç kadının uçağa binmesine izin verildiği belirtildi.

Olayın büyümesinin ardından firma yetkilileri Japon yolcudan özür diledi.

Firma ABD Göçmenlik Kanunu nedeniyle böyle bir talepte bulunduklarını iddia etti.

Benzeri bir olay geçen yılın Temmuz ayında da yaşanmış ve bir başka havayolu şirketi Cathay Pacific yolcusundan hamilelik testi istemişti.

Bu adaya gelen doğuruyor!

ABD kanunlarına tabi olan Saipan adasında "doğum turizmi"nin popüler olduğu biliniyor.

Birçok kadın bu adaya gelerek burada doğum yapıyor. Böylece Amerikan topraklarında doğan çocuk otomatik olarak Amerikan vatandaşlığı hakkı kazanıyor.

Özellikle son yıllarda Saipan'da doğum turizmi oldukça yaygınlaştı. Öyle ki adaya gelen turistlerin doğurduğu bebek sayısı, ada sakinlerinin doğurduğu bebek sayısını geçti.

2018 yılında adada turistler toplam 582 bebek doğururken ada sakinleri ise 492 bebek doğurmuştu.

Doğum yapan turistlerin hemen hemen hepsi Çin vatandaşı. 2018'de turistlerin doğurduğu 582 bebeğin 575'inin annesi Çinli.

Kuzey Mariana Adaları'na bağlı olan Saipan Adası'nın nüfusu 50 binin biraz üzerinde.