Yönetim, avukatlara talimat verdi! Beşiktaş’tan diğer takımları kızdıracak başvuru: O maçların geçersiz olması istenecek!

Beşiktaş, deprem felaketi sonrası ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK ile maçları olan takımların hükmen 3 puan alma kararını UEFA’a taşıyacak. Yapılacak başvuruda tüm maçların geçersiz sayılması gerektiği anlatılacak.

Yönetim, avukatlara talimat verdi! Beşiktaş’tan diğer takımları kızdıracak başvuru: O maçların geçersiz olması istenecek!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekilmişti. TFF aldığı kararla bu takımlarla maçları olanların hükmen 3-0 galip sayılması yönünde karar almıştı. Bu karara en çok tepki gösteren camia ise Beşiktaş olmuştu.

ÇEBİ, İTİRAZ ETMİŞTİ

Başkan Ahmet Nur Çebi, “Birileri gitmiş onlarla deplasmanda oynamış. Puan anlamında her kulüp mücadelede ediyor. Siz kalkar da şimdi iki maçını Antep’te deplasmanda oynamış bir takımla, iki maçını sahasında oynamış bir takımın almış olduğu puanların ligin tescilinde, sonunda adil olduğunu düşünebilir misiniz? Bence hayır. Bence yok kabul edilmeli” demişti.

Yönetim, avukatlara talimat verdi! Beşiktaş’tan diğer takımları kızdıracak başvuru: O maçların geçersiz olması istenecek! - Resim : 1

YÖNETİM HAREKETE GEÇTİ

Beşiktaş bu duruma karşı harekete geçme kararı aldı. Fanatik’in haberine göre siyah beyazlılar, TFF’nin kararını, UEFA’ya taşıyacak. Yönetim, kulüp avukatlarına bu konuda çalışma yapılması konusunda talimat verdi. UEFA’ya yapılacak başvuruda tüm maçların geçersiz sayılması gerektiği ifade edilecek.

ÖRNEKLER GÖSTERİLECEK

Bu karara gerekçe olarak da Almanya’da yaşanan sel felaketinin ardından Almanya 3. Lig’den çekilen Münih Türkgücü’nün tüm maçlarını geçersiz sayılmasını örnek gösterilecek. Bu kararın ilk olarak Tahkim Kurulu’na taşınacak.

TALEP BELLİ OLDU

Siyah-Beyazlı yönetim, ilk yarıda oynanan maçların da geçersiz sayılmasını talep edecek.

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi yönetmeliğinde bulunan 28. maddesinin 3. bendinde “Bir kulüp, grup aşamasındaki maçları tamamlamadan diskalifiye edilir veya herhangi bir nedenle yarışmadan çekilirse tüm maçlarının sonuçları geçersiz sayılır ve puanlar kaybedilir” ifadesinden yararlanarak UEFA’ya başvuru yapacak.