Youtube'dan kripto paralara darbe

Video paylaşım sitesi Youtube'un kripto para birimleriyle ilgili çok sayıda videoyu kaldıracağı haberleri kripto para piyasalarını vurdu.

Youtube'dan kripto paralara darbe

YouTube kripto paralarla ilgili içerikleri zararlı ve tehlikeli içerik olarak adlandırıpplatformdan kaldırmasının ardından kripto para piyasaları darbe aldı.

Youtube'un kripto para birimlerine yönelik videolar paylaşan kanallardaki bazı videoları platformdan kaldırdığı yönündeki haberler, salı günü, piyasada yeniden aşağı yönlü bir seyir izlenmesine neden olmuştu.

Kanalında 210 binin üzerinde abonesi bulunan ve kripto para birimlerine yönelik videolarıyla bilinen Youtube kullanıcısı Chris Dunn, resmi Twitter hesabında Youtube'un zararlı ve tehlikeli içerik tespiti ile bazı videolarını kaldırdığını açıkladı.

Dunn'ın yanında Chico Crypto, The Cryptoverse, Crypto Tips ve BTC Sessions kanallarının da kripto para birimleri barındıran içeriklerinin platformdan kaldırıldığı görüldü. Söz konusu durumla ilgili Youtube'dan açıklama beklenirken, şirket henüz bir yorum yapmadı.

Gelişmelerin ardından kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli birimi Bitcoin son 24 saatte yüzde 1.79 düşüşle 7 bin 408 dolara gerilerken 4 bin 960 adet kripto para biriminin işlem gördüğü piyasanın en büyük 100 biriminden son 24 saatte 79'u düştü.

BigPara'nın haberine göre söz konusu düşüşe paralel olarak piyasa hacmi son 24 saatte yüzde 2.06 düşüşle 194 milyar 949 milyon dolara geriledi.