Enes Batur herkesi kandırdı mı?

YouTuber Enes Batur'un neredeyse tüm videolarının iki büyük YouTuber tarafından daha önce hazırlanmış içeriklerden oluştuğu ortaya çıktı. Enes Batur'un sosyal medyada ifşa edilen videolar nedeniyle başı ağrıyacak gibi duruyor.

Enes Batur herkesi kandırdı mı?

Enes Batur YouTube sayesinde Türk insanının tanıdığı bir karakter haline geldi. Türkiye'de en fazla abonesi bulunan isimlerden biri olan Enes Batur, başarısını beyaz perdeye de taşıyarak film de çekti. Ardından şöhreti daha da yayıldı ve televizyon programlarına katıldı. Ancak bugün başı büyük belada.

Enes Batur herkesi kandırdı mı? - Resim : 1
Enes Batur'un bir çok videosunun kopya içerik olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyanın hassasiyetleri arasında yer alan 'kandırılmak' Enes Batur'un başına büyük işler açabilir. Genç Youtuber'ın, Mr. Beast ve Pew Die Pie isimli YouTuber'ların yaptığı içerikleri birebir kopyaladığı ortaya çıktı. Buna tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları ve diğer YouTuber'lar, Enes Batur'un tüm kopya içeriklerini ifşa ediyor.

Enes Batur herkesi kandırdı mı? - Resim : 2
Sosyal medya kullanıcıları ve diğer Youtuber'lar Enes Batur'u suçluyor.

Son olarak YouTube'da bu tür durumları ifşa eden JT YouTube kanalı da Enes Batur'un kopya içerikleri hakkında bir video yayımladı. Enes Batur'un bu iddialara cevabı net ancak sessiz oldu. Genç Youtuber sosyal medyada kendisine bunlarla ilgili yazan, soran herkesi engelledi. Batur'un bu engellemeleri sorumluluktan kaçmak olarak değerlendirildi.

Enes Batur herkesi kandırdı mı? - Resim : 3
Enes Batur, filminin tanıtımı için sahte bir evlilik de organize etmişti.

Enes Batur'un bir çok içeriğini kopyaladığı Mr. Beast ve Pew Die Pie henüz bir açıklama yapmadı. Pew Die Pie özellikle oyun dünyasının müdavimi Youtuber'lar arasında efsane olarak görülüyor. Yıllardır YouTuber olan PewDiePie'ın yaklaşık 100 milyon abonesi bulunuyor.

Enes Batur kimdir?

Üç çocuklu Sungurtekin ailesinin bir üyesi olan Enes Batur 9 Nisan 1998 tarihinde dünyaya geldi Youtube'a ilk adımı bilgisayar ve oyun konsollarını incelediği videoları atarak başladı. Annesi hemşire, babası ise polis özel harekat emeklisidir.

Enes Batur herkesi kandırdı mı? - Resim : 4
Enes Batur'a kopya içerik nedeniyle büyük tepki var.

Youtuber olarak elde ettiği başarının ardından 19 Ocak 2018'de ilk filmi olan Enes Batur Hayal mi Gerçek mi? filmi vizyona girdi. İlk filmde yakaladığı başarının ardından 2019 yılında Enes Batur Gerçek Kahraman filmi ile bir kez daha şansını denedi.

Film kendi kitlesi tarafından beğenilse de, sinemalarda yeterli başarıyı sağlayamadı.

Youtube'da yayınladığı videoları milyonlarca kez izlenen Enes Batur video çeşitliliği de yaparak daha fazla alanda içerik üretmeye başladı.