YSK Başkanı Yener oyunu kullandı: Sonuçların daha erken belli olacağını düşünüyoruz

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Yener, "Saat 17.00’den sonra Kurul’un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağını Kurul değerlendirecek, yasağı daha erken kaldırırsak, daha erken bir saatte televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır" dedi.

YSK Başkanı Yener oyunu kullandı: Sonuçların daha erken belli olacağını düşünüyoruz

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener. Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Yener'in açıklamaları şu şekilde;

"28 Mayıs pazar günü cumhurbaşkanlığı oylamasını 2. turunu gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşlarımız ilk turda olduğu gibi ikinci turda da, hem yurt içinde hem yurt dışında seçimlere yoğun bir ilgi göstermektedir. Sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar da seçimlerimiz sıkıntısız, problemsiz devam etmektedir.

YSK Başkanı Yener oyunu kullandı: Sonuçların daha erken belli olacağını düşünüyoruz - Resim : 1

"DAHA ERKEN SONUÇLANACAK"

14 Mayıs’taki seçimlerde bilindiği gibi cumhurbaşkanı adaylarımız ve 24 siyasi partimizin katıldığı bir seçimdi. Bu seçimdeyse sadece cumhurbaşkanı adayları yarıştığı için bizler de sonuçların daha erken sürede sonuçlanacağını düşünmekteyiz.

YAYIN YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Saat 17.00’den sonra Kurul’un değerlendirmesi sonucu vereceği kararla yayın yasağının hangi saatte kalkacağını Kurul değerlendirecek, yasağı daha erken kaldırırsak, daha erken bir saatte televizyon kanallarının, haber ajanslarının haber geçmesine izin verilirse sizinle de paylaşılacaktır."