YSK'nın 'İstanbul' kararı beklenirken, siyasette 'tehdit' polemiği sertleşti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın dün yaptığı açıklamalara ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

YSK'nın 'İstanbul' kararı beklenirken, siyasette 'tehdit' polemiği sertleşti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın "İstanbul seçimleri" üzerinden süren karşılıklı açıklamaları devam ediyor. 

Ömer Çelik'in sabah twitter'dan yaptığı "Yassıada" hatırlatmasına, Faik Öztrak yine twitter'dan yanıt verdi. 

Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "72 yıl sonra tarafsız Cumhurbaşkanlığı makamına partilerinin genel başkanını oturtarak, ülkeyi cuntaların bile cüret edemediği bir tek adam parti devleti rejimi vesayeti altına sokanların, ülkeye demokrasiyi getiren CHP’yi vesayetçilikle suçlaması milletin aklıyla alay etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Faik Öztrak, şunları kaydetti:

"İstanbul sandıkta İmamoğlu deyince, devlet memurlarına temelden yoksun kumpas dosyaları hazırlatacaksın, YSK'ye 'seçimi tekrarlatmazsan aklanamazsın' deyip zan altında bırakacaksın, sonra da bu siyasi mızıkçılığı vesayet çığırtkanlığıyla örteceksin… Milletle alay etmeyin. Söylediğimiz açıktır. Milletin divanı sandıktır. Sandıktan çıkan iradeyi masa başında çalmak için kumpas kuranların, hukuk cinayeti işleyenlerin, demokratik nizam içinde hesap verme sürecinin ulaşabileceği hukuki bir adresi belirttik.

Siyasetçiler hukuk dışına çıktığında hesap vereceği anayasal kurum olan Yüce Divanın adı geçtiğinde, AK Parti Sözcüsü'nün aklına darbe mahkemelerinin zulmünün gelmesi, basit bir siyasi manipülasyon değil, partisinin hesap vermeden ülkeyi yönetme anlayışının açık bir tezahürüdür."

AK PARTİ: YASSIADA ZİHNİYETİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yassıada zihniyeti sahneye çıkmak için fırsat kolluyor. Demokrasi mücadelemizin buna karşı daha da güçlenmesi gerekiyor." dedi.

"CHP sözcüsü dün yaptığı açıklamayla partisindeki 'Yassıada zihniyeti'nin hiç değişmediğini gösterdi." ifadesini kullanan Çelik, AK Parti'nin hukuk içinde hak arama sürecine iftira atıldığını, "Yüce Divana gidersiniz" diye tehdit siyasetinin sürdürüldüğünü vurguladı.

Şantaj siyaseti ile tehdit siyaseti arasında gidip gelen bu zihniyetin her gün daha da saldırganlaştığına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Hakimlere 'Kızılay'da yürüyemezsiniz' diyerek açıkça saldırıyor. En ufak fırsat bulduklarında hukukun yerine vesayet, demokrasinin yerine tehdit, 'milletin divanı' yerine 'Yassıada divanı' koymaya çalışıyorlar. CHP'nin gizli tüzüğünde vesayet, tehdit ve Yassıada zihniyeti dışında ne var ki... Hakimleri Kızılay'da yürütmemekten bahseden, hukukun işletilmesini Yüce Divan'la tehdit eden CHP yönetimi, sadece kendi zihniyetini açığa çıkarıyor. CHP yöneticilerinin sözleri, Yassıada zihniyetinin tek pusulaları olduğunu gösteriyor.

Tüm bunların tek hayırlı tarafı demokrasi mücadelesini ne kadar güçlü tutmamız gerektiğini bir kere daha hatırlatmasıdır. Yassıada zihniyeti sahneye çıkmak için fırsat kolluyor. Demokrasi mücadelemizin buna karşı daha da güçlenmesi gerekiyor. Demokrasi nehri, hukuk yatağında akar, biz buna inanıyoruz. CHP, millet iradesinin sınırının Yassıada zihniyeti olduğuna inanmaya devam etsin. Biz de bu zihniyete karşı mücadeleye devam edeceğiz."

ENGİN ALTAY'IN AÇIKLAMASI TANSİYONU YÜKSELTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın İstanbul seçimleriyle ilgili sözlerini sorması üzerine, "Tehdit şöyle olur. Engin Altay çıkıp deseydi ki; 'Ben sizi Kızılay'da yürütmem, şöyle böyle yaparım'. O tehditti. Değerlendirmede bulunuyor Grup Başkanvekilimiz. Ve öyle gözüküyor ki YSK de bunu bir tehdit olarak algılamamış. Ama Cumhurbaşkanı, ülkenin bir kurumuna bunu yaparsanız aklanırsınız dediği zaman bu tehdittir, bu zan altında bırakmaktır." ifadelerini kullanmıştı.